Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Stichting De Verhuisfamilie: geslaagde verhuizing in Sliedrecht

De vrijwilligers van stichting De Verhuisfamilie hebben een alleenstaande vrouw (een jonge statushouder) binnen Sliedrecht verhuisd naar een andere woning. Zowel de vrijwilligers als de hulpvrager kijken terug op een geslaagde ochtend!

stichting

Vrijwilligers Wim Schut en Jos van den Boogert van De Verhuisfamilie.

Stichting De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar daar niet de middelen of het netwerk voor hebben.
In dit geval diende Participe Sliedrecht een verzoek in bij De Verhuisfamilie voor een jonge statushouder. Zij vluchtte naar Nederland en kwam in eerste instantie terecht in een asielzoekerscentrum. Vervolgens kreeg ze als statushouder een huis toegewezen. Aangezien het om een sloopwoning ging, kan ze hier maar tijdelijk blijven en moet ze inmiddels verhuizen naar een andere woning. Omdat haar netwerk nog erg klein is en ze zelf geen middelen heeft om een verhuizing te bekostigen, werd er door Participe een verzoek ingediend bij De Verhuisfamilie.

Vrijwilligers

Normaal gesproken zoeken de vrijwillige coördinatoren van De Verhuisfamilie contact met een Erkende Verhuizer met de vraag of zij de verhuizing belangeloos uit willen voeren. Bij deze aanvraag ging het echter om een kleine verhuizing. De coördinatoren, Jos van den Boogert en Wim Schut, vroegen daarom aan Mondial Movers of zij de promowagen van de verhuisorganisatie eenmalig mochten lenen om zelf de inboedel van de hulpvrager te verhuizen.
Afgelopen zaterdagochtend meldden zij zich op het adres van de hulpvrager. Hoewel de promowagen op het eerste gezicht klein lijkt, past er meer in de laadruimte dan je zou vermoeden. Met een paar keer op en neer rijden was de verhuizing twee uur later al helemaal geregeld. Mevrouw was de vrijwilligers erg dankbaar voor alle hulp!

De Verhuisfamilie

De Verhuisfamilie neemt aanvragen uit heel Nederland in behandeling (zolang de aanvraag wordt ingediend door een professionele hulpverlener). Kijk voor meer informatie over de werkwijze van de stichting op: www.verhuisfamilie.nl.