Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Startbijeenkomst Inzetbaarheidsroute

Op een vestiging van het Sectorinstituut Transport & Logistiek vond de startbijeenkomst Inzetbaarheidsroute in het kader van het Sectorplan Transport & Logistiek plaats.

startbijeenkomst mondial movers

Afgevaardigden van een 10-tal Mondial verhuisbedrijven waren naar Houten afgereisd om deze startbijeenkomst mee te maken.

De bijeenkomst is een vervolg op een eerder dit jaar gehouden vergadering, waarop de Mondial verhuisbedrijven kennis konden maken met het Sectorplan Transport en Logistiek. Binnen het Sectorplan is veel aandacht voor de inzetbaarheid van de medewerkers van de bedrijven en de toekomstige inzetbaarheid. De branche heeft behoefte aan goed opgeleide en vitale medewerkers. Zeker nu ook de pensioengerechtigde leeftijd wordt verhoogd is het zaak de medewerkers in topconditie te houden.

Voor het bereiken van de juiste vitaliteit van de medewerkers van de verhuisbedrijven is een goede begeleiding van die medewerkers noodzakelijk. De directies van de Mondial Verhuisbedrijven onderschrijven de noodzaak van maatregelen en hebben hun medewerking aan het Sectorplan dan ook direct toegezegd.

As eerste zullen de medewerkers een inzetbaarheidscheck ondergaan, waarbij ze vragen tegen zullen komen als:

  • Ga jij ieder dag fluitend naar je werk?
  • Kun jij je dag na dag voor 100% inzetten?
  • Kun jij je werk over 5 jaar nog met gemak doen?

Natuurlijk is het einddoel dat alle medewerkers de vragen met een volmondig ja kunnen beantwoorden.

Om tot dit punt te komen, worden de medewerkers van de Mondial verhuisbedrijven in de gelegenheid gesteld zich te laten begeleiden door een persoonlijke coach die samen met de medewerker een inzetbaarheidsplan, gericht op actie en resultaat, opstelt.

Om ook in het bedrijf de juiste stappen te kunnen ondernemen, nemen de bedrijven deel aan twee workshops om het inzicht en de visie over duurzame inzetbaarheid te vergroten.

De eerste bijeenkomst was in ieder geval een zeer positieve, waarin duidelijke afspraken zijn gemaakt tussen de bedrijven en de begeleiders vanuit het Sectorinstituut.