Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Vogel Verhuizingen steunt Speelgoedbank Zeeland

De Speelgoedbank in Zeeland zamelt speelgoed in voor kinderen van gezinnen die onder de armoedegrens leven. Om dit werk mogelijk te maken is de organisatie afhankelijk van vrijwilligers en sponsors. Eén van de sponsoren is Mondial Vogel Verhuizingen, die al een paar jaar in de bres springt om de Speelgoedbank logistiek te ondersteunen.

Mondial Vogel Verhuizingen steunt Speelgoedbank Zeeland

Speciaal voor gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank is de Speelgoedbank ooit in het leven geroepen. Speelgoed is dan misschien geen eerste levensbehoefte, het is wel ontzettend belangrijk voor kinderen. “Ten eerste is het goed voor hun ontwikkeling. Door te spelen met verschillend speelgoed worden ze uitgedaagd en leren kinderen allerlei vaardigheden, zoals samenwerken. Het voorkomt bovendien dat ze in een isolement terecht komen: als kinderen thuis geen speelgoed hebben zullen ze niet snel geneigd zijn om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen om langs te komen”, vertelt Marja van Keulen, vrijwilliger van de Speelgoedbank Zeeland. Sinds een paar jaar is zij betrokken bij dit goede doel.

Cadeaus

Er wordt aan de ene kant speelgoed ingezameld dat in de winkel wordt verkocht voor een lage prijs. Deze winkel is voor iedereen toegankelijk. Met deze opbrengst kan de organisatie nieuw speelgoed kopen om gratis weg te geven aan kinderen van gezinnen die in armoede leven. De cadeaus worden gegeven rondom bijzondere momenten, zoals verjaardagen, Sinterklaas en Kerstmis. “Wij zien in de praktijk hoe ontzettend blij de kinderen er mee zijn. Ook voor de ouders is het erg fijn om hun kinderen iets te kunnen geven. We merken dat ze erg dankbaar zijn.”

Sponsoring

Om het werk mogelijk te maken is de Speelgoedbank afhankelijk van sponsoren. Zo krijgt de stichting onder meer steun van het Oranjefonds en verhuisbedrijf Mondial Vogel Verhuizingen. “Het is heel fijn om niet alleen financieel, maar ook met praktische zaken ondersteund te worden. We zijn een paar keer verhuisd en dat was ons nooit gelukt zonder Mondial Vogel Verhuizingen. Twee jaar terug hebben we ze voor het eerst benaderd en sindsdien kunnen we altijd op ze rekenen. Zonder sponsoren redden we het niet en we zijn dan ook erg dankbaar voor alle hulp.”