Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Speelgoedbank IKROS ontvangt Speelgoededoelendozen

Speelgoedbank IKROS uit Zoetermeer heeft maar liefst 15 (goed gevulde) Speelgoededoelendozen ontvangen van de Mondial Movers Foundation. Het speelgoed is ingezameld door Mondial Verhuisbedrijf Henneken en vormt een welkome aanvulling voor de speelgoedbank, waar zo’n 120 gezinnen bij zijn aangesloten.

Speelgoedbank IKROS ontvangt Speelgoededoelendozen van de Mondial Movers Foundation

Mondial Verhuisbedrijf Henneken uit Zoetermeer is een van de oprichters van de Mondial Movers Foundation, een stichting die strijdt tegen armoede in Nederland. Eén van de acties van de Foundation is het inzamelen van speelgoed met de zogenaamde Speelgoededoelendoos. Deze speciaal ontworpen verhuisdoos wordt uitgedeeld aan gezinnen die gaan verhuizen. Mocht er speelgoed zijn dat niet meegaat naar de nieuwe woning (bijvoorbeeld omdat de kinderen er te oud voor zijn geworden), dan kan het gedoneerd worden aan de Foundation.

Vervolgens wordt er in samenwerking met lokale goede doelen voor gezorgd dat het speelgoed terecht komt bij gezinnen die het niet zo breed hebben. De afgelopen maanden hebben vele klanten van het verhuisbedrijf meegeholpen met deze actie en zodoende kon eigenaar Lauwrens de Jong maar liefst 15 van deze felgekleurde verhuisdozen overhandigen aan Jonna Offers van de speelgoedbank. Gezinnen kunnen (op afspraak) langskomen om speelgoed op te halen.

Sociale onderneming

De komende tijd zal het verhuisbedrijf verder gaan met het inzamelen van speelgoed. Deze actie past binnen het sociale beleid van de organisatie. Het verhuisbedrijf werd niet voor niets vorig jaar gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming. Hiermee laat Mondial Henneken zien dat ze aantoonbaar bijdraagt aan de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder SDG 1: geen armoede.


speelgoedbank ontvangt speelgoededoelendozen van de Mondial Movers Foundation