Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen steunt oprichting Speelgoedbank Delft

In de gemeente Delft wordt momenteel hard gewerkt aan de oprichting van een Speelgoedbank, waar straks kinderen uit gezinnen met een laag inkomen terecht kunnen. Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen is namens de Mondial Movers Foundation een belangrijke partner van de Speelgoedbank. Zo wordt er onder meer speelgoed ingezameld met de unieke Speelgoededoelendoos van het Delftse familiebedrijf.

speelgoedbank Delft

De Mondial Movers Foundation is opgericht om armoede en eenzaamheid in Nederland te bestrijden. Alle aangesloten Mondial Verhuisbedrijven, waaronder Mondial Joh. van Buuren, zetten zich in hun eigen regio in voor dit goede doel. Dit doen ze onder meer door het inzamelen van speelgoed bij particuliere en zakelijke klanten. Het speelgoed is bedoeld voor kinderen voor wie een verjaardagscadeau niet vanzelfsprekend is.

De actie loopt boven verwachting goed en inmiddels heeft Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen maar liefst drie pallets met gevulde Speelgoededoelendozen bij de Speelgoedbank gebracht. Daarnaast ondersteunt het verhuisbedrijf een inzamelactie eind juni op vijf Delftse basisscholen met de Speelgoededoelendozen, die de scholieren kunnen vullen met speelgoed. De vrijwilligers van de Speelgoedbank zullen alle verhuisdozen zorgvuldig uitzoeken: alleen speelgoed dat er goed uitziet komt in de ‘winkel zonder kassa’ terecht.  

Speelgoedbank Delft

“We zijn als bestuur blij verrast met alle steun die we krijgen”, vertelt bestuurslid Hans Nieuwpoort. “We hebben nu al meer speelgoed mogen ontvangen dan we hadden verwacht. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten en onder andere (met veel plezier) uren bezig zijn om al het speelgoed uit te zoeken.” Momenteel wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt aan de inrichting van de speelgoedbank. Ook hierbij kan het verhuisbedrijf van dienst zijn: zo kwamen enkele overtollige meubelstukken van verhuizingen (zoals boekenkasten) goed van pas.

Begin september zal de Speelgoedbank officieel open gaan. De opzet is om kinderen (tot en met 12 jaar) van gezinnen bij de Voedselbank een voucher te geven waarmee ze zelf speelgoed uit kunnen zoeken.