Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Een ontspannen verhuisdag met de zorgverhuizers van Mondial Movers

Voor Woonzorggroep Samen staat het welzijn van haar bewoners centraal, ook in een stressvolle periode zoals een verhuizing doet ze er alles aan om mensen zoveel mogelijk te ontzorgen. De zorginstelling werkt daarom samen met Mondial De Graaf Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers). “Je merkt dat het specialisten zijn in zorgverhuizingen en dat de verhuizers rekening houden met de doelgroep”, vertelt Monique Seekles, werkzaam als teamleider.

specialisten
Monique Seekles van Woonzorggroep Samen.

Woonzorggroep Samen is een zorginstelling met een uitgebreide dienstverlening. Dit varieert van ondersteuning bij revalidatie en het aanbieden van thuiszorg, tot verzorgd wonen en specialistische zorg. De zorginstelling heeft in totaal 20 locaties in Noord-Holland waar mensen terecht kunnen. Met dit grote aantal locaties zijn er regelmatig verhuisbewegingen: van interne verhuizingen tot grote projectverhuizingen waarbij tientallen bewoners overgaan naar een nieuwbouwlocatie of een tijdelijke locatie.

Vertrouwde omgeving

“Een verhuizing is normaal gesproken al een spannende periode, maar voor mensen die op hoge leeftijd zijn is het een ingrijpende gebeurtenis. Ze zijn gewend aan hun vertrouwde omgeving, waar ze zich thuis voelen. Daarnaast hebben ze door de jaren heen allerlei spullen verzameld die hun erg dierbaar zijn. Het idee om ergens anders te gaan wonen, is iets waar ze vaak tegenop zien”, vertelt Monique Seekles, teamleider bij Woonzorggroep Samen. Zeker in deze tijd kan een verhuizing voor extra spanning zorgen. “We willen de zorgen die ze hebben wegnemen en nemen ze daarom mee in het hele traject.”
Woonzorggroep Samen zorgt ervoor dat niet alleen de bewoners, maar ook de familieleden goed geïnformeerd zijn over de plannen. Gezamenlijk worden alle praktische zaken doorgenomen. “De boodschap die we op dat moment aan de familie meegeven is om rust uit te stralen.”

Zorgverhuizer

Dat laatste is ook precies wat de verhuizers van Mondial De Graaf doen. Zij zijn goed geïnstrueerd en werken volgens de richtlijnen van de overheid. Niet alleen om de veiligheid optimaal te waarborgen maar ook om bewoners gerust te stellen.  
Mondial De Graaf maakt onderdeel uit van Mondial Movers, een landelijke verhuisorganisatie die de afgelopen jaren gespecialiseerd is in verhuizingen in de zorg. Verhuizingen in deze sector vragen om een zorgvuldige voorbereiding. De verhuizers moeten ervoor zorgen dat er zowel op de oude als op de nieuwe locatie van de zorginstelling alle benodigde zorg geleverd kan worden. Het maken van een gedetailleerde planning is daarom van groot belang, zodat cliënten en medewerkers precies weten waar ze aan toe zijn.

Specialisten

Mondial Movers steekt daarom veel tijd in de voorbereiding om, samen met de zorginstelling, een goed plan van aanpak te maken. Hierin worden tevens de individuele zorgvragen / wensen van bewoners opgenomen. “Je merkt dat de verhuizers van Mondial De Graaf specialisten zijn en dat ze rekening houden met de doelgroep. Zo zorgen ze ervoor dat de kamers op het nieuwe adres dezelfde inrichting krijgen als op het oude, zodat mensen zich snel weer thuis voelen”, aldus Monique. “Daarnaast is het fijn om te merken dat Mondial ervaring heeft met grote projecten. Ze maken van tevoren een duidelijke planning en geven goed aan wat wel en niet haalbaar is. Ze zijn praktisch ingesteld en zorgen dat er geen vertraging is.” Monique: “Wat ik mooi vind om te zien is de reactie na afloop van zo’n dag. Vaak is er een gevoel van opluchting en zijn bewoners dankbaar dat alles goed is verlopen.”

Opleiding

Mondial Movers heeft een aantal jaar geleden in samenwerking met het Horizon College uit Alkmaar haar eigen opleiding tot Zorgverhuizer ontwikkeld. Medewerkers leren hierin meer over de aanpak bij zorgverhuizingen en hoe belangrijk het is om rekening te houden met de zorgvragen van cliënten. Ze houden er bij hun werkzaamheden rekening mee dat ze niet ‘in de weg’ lopen. Bovendien zijn ze zich er van bewust hoe belangrijk het is om rust uit te stralen naar bewoners.