Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Specialist in zorgverhuizingen: GGZ Delfland deelt ervaringen

Verhuizen in de zorg vereiste altijd al een specifieke aanpak, maar zeker het afgelopen jaar werd er een beroep gedaan op de flexibiliteit van de Mondial Verhuisbedrijven. GGZ Delfland kan bij alle verhuizingen rekenen op de inzet van Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen, of het nu gaat om een grootschalige verhuizing naar een nieuwbouwlocatie, het verplaatsen van een archief of het herinrichten van alle locaties volgens de 1,5 meter richtlijn.

specialist in zorgverhuizingen

Zorginstelling GGZ Delfland heeft een groot aantal locaties en dat brengt regelmatig de nodige verhuisbewegingen met zich mee. Dat kunnen interne projecten zijn omdat bepaalde locaties een andere bestemming krijgen, maar ook grote verbouwingen zodat de panden weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Een mooi voorbeeld daarvan is de kliniek in Schiedam, waarbij het gebouw werd gerestyled en de indeling aangepast zodat alle cliënten een eigen sanitaire ruimte hebben. Nu de grootschalige renovatie is afgerond kunnen de cliënten weer terug naar hun vernieuwde onderkomen.

Plan van aanpak

Bij dergelijke verhuizingen wordt van tevoren in overleg met het verhuisbedrijf een gedetailleerd plan van aanpak opgesteld om te zorgen voor een soepele overgang. Waar het normaal gesproken al belangrijk is om geen vertraging te hebben, geldt dat helemaal voor het verhuizen van locaties waar cliënten verblijven. “Communicatie is het belangrijkste. Onze GGZ (zorg)medewerkers, de cliënten, de familie, ons Facilitair Bedrijf en Vastgoedbeheer en alle ondersteunende diensten (van linnenvoorziening tot de schoonmaak): iedereen moet goed ingelicht worden en weten wat er van hen verwacht wordt. Een goede planning is essentieel: dat geeft rust voor de cliënten”, aldus Cindy Meijrink – Berkhout, werkzaam als facilitair coördinator bij GGZ Delfland. Mondial Movers is gespecialiseerd in verhuizingen in deze branche en zorgt er dan ook voor dat de verhuisdag niet te veel stress oplevert voor cliënten.

“Voorafgaand aan een verhuisdag heb ik gezonde spanning: we willen graag dat alles in goede banen loopt en dat iedereen na afloop tevreden is. Wat voor ons prettig is, is dat het team van Mondial Joh. van Buuren met ons meedenkt en dat ze rekening houden met de doelgroep. De samenwerking verloopt goed.”

specialist in zorgverhuizingen
Mondial Movers, specialist in zorgverhuizingen.

Extra dienstverlening

Mondial Movers heeft de afgelopen jaren uiteenlopende verhuizingen verzorgd voor GGZ Delfland, niet alleen zorgverhuizingen, maar bijvoorbeeld ook een archiefverhuizing. Hierbij werken de verhuizers systematisch zodat de volgorde van het archief op de nieuwe locatie precies hetzelfde is.
Daarnaast heeft het verhuisbedrijf vorig jaar, bij de invoering van de coronamaatregelen, geholpen om alle locaties volledig coronaproof in te richten volgens de 1,5 meter richtlijn. Van poliklinieken en kantoren tot wachtruimtes en huiskamers op de klinische afdelingen: alles werd aangepakt in samenwerking met het Facilitair Bedrijf van GGZ Delfland. “Voor ons is dit een project om trots op te zijn: we hebben in totaal maar liefst 40 locaties opnieuw ingericht. Een enorme klus, maar het is ons gelukt. We zijn dankbaar dat we dit vorig jaar zo snel voor elkaar hebben gekregen met z’n allen.”

Hergebruik

Naast de verhuizingen worden er ook opslagfaciliteiten aangeboden vanuit Mondial Movers. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is om goed inzicht te bieden wat er precies in opslag staat zodat de eigen inventaris optimaal hergebruikt kan worden. “Als we een nieuwe locatie inrichten is het niet nodig om alles nieuw aan te schaffen, maar kijken we eerst wat we zelf nog in opslag hebben staan en kunnen hergebruiken. Als het nodig is kunnen we bijvoorbeeld ook oude bureaustoelen laten herstofferen zodat ze weer jaren mee kunnen. Duurzaamheid staat bij GGZ Delfland hoog in het vaandel en in ons dagelijkse werk houden we daar dan ook rekening mee.”      

Heeft uw zorginstelling plannen voor een (interne) verhuizing? Lees meer over onze dienstverlening.