Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Social Return on Investment

Social Return on Investment

Mondial Movers is gewend om in verhuiscontracten extra aandacht te schenken aan Social Return on Investment, wat wil zeggen dat we per afgesloten contract om te verhuizen (voor een langere periode) onderzoeken op welke wijze we nog iets bij kunnen dragen aan de lokale maatschappij. Vaak is er dan sprake van het inzetten van bij UWV of gemeente bekende werkzoekenden met een achterstand op de arbeidsmarkt, die met wat hulp aan een tijdelijke baan of opleidingstraject geholpen kunnen worden.

Inmiddels is het al zover dat we door het hele land, vanuit verschillende projecten, nieuwe medewerkers mogen verwelkomen.

In Hoogezand-Sappemeer is nu een project gestart waarbij Mondial Oostland Verhuizingen, wooncorporatie Lefier en de gemeente Hoogezand-Sappemeer zich gezamenlijk inzetten om de bewoners van de wijk Gorecht-West sociaal verder op weg te helpen.

In deze wijk worden de komende vijf jaar veel woningen opgeknapt of vernieuwd en dat betekent dat er binnen het huizenbezit van woningcorporatie Lefier erg veel verhuizingen zullen worden uitgevoerd. Onze noordelijkste vestiging, Mondial Oostland Verhuizingen, neemt deel aan het project door niet alleen de verhuizingen uit te gaan voeren, maar vooral ook door een aantal bewoners van de wijk in de gelegenheid te stellen de opleiding tot assistent-verhuizer te volgen en bij goed gevolg door te stromen naar een “echte” baan als verhuizer.

Op 25 september is de samenwerkingsovereenkomst getekend en is volgend persbericht uitgebracht door de deelnemende partijen.