Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Schoolmeubilair krijgt tweede leven

De twee locaties van het Merletcollege in Cuijk zijn onlangs verhuisd naar één nieuwbouwlocatie aan de Maas. Met de verhuizing en de aanschaf van nieuwe spullen, blijft een deel van de schoolinventaris over. In plaats van deze spullen weg te gooien, heeft het Merletcollege ervoor gekozen om een deel van het meubilair (dat in goede staat verkeert) te doneren aan het Radulphus College op Curaçao. Momenteel is de lading, met behulp van Mondial Van Dijk Verhuizingen uit Boxmeer, onderweg naar de nieuwe bestemming.

Schoolmeubilair Merletcollege

Eén van de lokalen in het nieuwe pand van het Merletcollege. Door de verhuizing is een deel van de oude inventaris overgebleven, die momenteel onderweg is naar Curaçao.

Het Merletcollege was tot aan de herfstvakantie in Cuijk te vinden op twee verschillende locaties, waar onderwijs wordt gegeven van vmbo tot en met vwo-niveau. Omdat de panden wat verouderd waren, werd besloten om samen te gaan op één nieuwbouwlocatie, aan de Katwijkseweg 2 in Cuijk. De verhuizing is tijdens de herfstvakantie uitgevoerd door Mondial Van Dijk Verhuizingen.
Het team van het Merletcollege en de leerlingen zijn trots op het nieuwe pand. “De leerlingen zijn uitermate positief over de nieuwe locatie”, vertelt Marco Mikkers. “Qua ontwerp en uitstraling is het een schitterend gebouw geworden. De klaslokalen hebben nu glazen wanden, waardoor het gebouw een veel transparanter karakter heeft dan de vorige locaties. Bovendien zijn we nu dicht bij de sportvelden gevestigd. Alle sportvoorzieningen die wij wensen zijn in de buurt. Voor ons is sport erg belangrijk en daarom zijn we heel tevreden met ons nieuwe onderkomen.”

Merletcollege Cuijk

Het nieuwe pand van het Merletcollege.

Schoolmeubilair

Na de verhuizing zou een deel van het schoolmeubilair overblijven. Er werd al snel besloten om een deel daarvan, dat in goede staat verkeert, te doneren aan het Radulphus College in Willemstad op Curaçao. De huidige rector van het Merletcollege, Paul Metzemaekers, heeft hier vroeger gewerkt en weet daardoor dat de school de spullen goed kan gebruiken. “Deze donatie is méér dan welkom”, vertelt Marion Thomasia-Keiren, rector van het Radulphus College. “Ik ben trots op mijn school. Maar, het is wel zo dat scholen op Curaçao een krap budget hebben om te besteden. We hebben daardoor onder andere te maken met oud meubilair dat er al tientallen jaren (of langer) staat en niet meer voldoet aan de wensen van deze tijd. We zijn daarom ontzettend blij en dankbaar dat de heer Metzemaekers nog steeds een zwak heeft voor onze school en we deze donatie mogen ontvangen.”

De donatie bestaat onder meer uit leerlingensets (tafels en stoelen), bureaus voor docenten, digiborden, tekentafels en whiteboards. “Leren en werken gaat een stuk beter met modern schoolmeubilair. Deze donatie komt dan ook als geroepen. Vorig jaar mochten we al meubilair ontvangen van Scholengroep Rijk van Nijmegen. Als er nog andere scholen voor voortgezet onderwijs zijn die meubilair willen doneren, dan staan wij daarvoor open.”

Circulaire economie

Meubilair dat een tweede leven krijgt klinkt als muziek in de oren voor de eigenaren van verhuisbedrijf Mondial Van Dijk. Zij zijn een groot voorstander van een circulaire economie en wilden daarom graag een steentje bijdragen aan dit initiatief door de uitvoering tegen kostprijs met nog eens een flinke korting te regelen. “Wij zoeken zelf altijd naar manieren om spullen een tweede leven te geven. Zo hebben wij ons kantoorpand in Boxmeer volledig ingericht met gebruikte spullen. Initiatieven die bijdragen aan een circulaire economie, zoals bij het Merletcollege, steunen wij dan ook van harte.”

Verhuizing Merletcollege

De spullen van één van de oude locaties worden ingeladen door medewerkers van Mondial Van Dijk Verhuizingen.

Mondial van Dijk Verhuizingen in Boxmeer is een van de 27 zelfstandige vestigingen van Mondial Movers in Nederland.