Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Robert Medenblik nieuwe voorzitter VNO-NCW regio Den Haag

Robert Medenblik (eigenaar van Mondial Van der Velde Verhuizingen) gaat vanaf 1 juni aan de slag als voorzitter van VNO-NCW regio Den Haag. Als Haagse ondernemer gaat hij zich inzetten voor een sterk ondernemersklimaat in de regio.

Voorzitter VNO-NCW regio Den Haag
Robert Medenblik gaat aan de slag als voorzitter van VNO-NCW regio Den Haag.

VNO-NCW is een vereniging die de belangen van ondernemers (van uiteenlopende bedrijven) behartigt. Het doel is om een goed klimaat voor ondernemers te creëren voor een duurzame, economische groei. Verspreid over het hele land zijn er regionale afdelingen. Voor Robert Medenblik is het een eer om benoemd te worden als voorzitter van VNO-NCW regio Den Haag. Hij is de opvolger van Corina Holla, die op 1 april na drie jaar afscheid heeft genomen. In de tussenliggende maanden was Piet van Herk waarnemend voorzitter.

Bereikbaarheid

Voor de komende jaren zijn er diverse belangrijke thema’s: ruimte voor bedrijven, impactvol ondernemen, betere aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven, digitale en fysieke veiligheid en bereikbaarheid. “In de post-covidperiode worden ondernemers geconfronteerd met diverse uitdagingen, zoals de enorme krapte op de arbeidsmarkt en de bereikbaarheid van onze regio. Ook de ruimte voor bedrijven is een uitdaging, ruimte die veelal voor wonen opgeëist wordt. Daarom moet ook het geluid van de ondernemers in de regio gehoord worden om samen de uitdagingen aan te gaan”, aldus Medenblik. “Het is mijn doel om met het bestuur en de leden van VNO-NCW regio Den Haag bij te dragen aan een sterke economische regio die kan floreren voor iedereen die hier woont, werkt, studeert, recreëert of onderneemt.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Medenblik is eigenaar van twee ondernemingen die gevestigd zijn in Den Haag: Mondial Van der Velde Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers) en Hubbel (voor zero emissie stadslogistiek). Bij beide ondernemingen vormen duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijke pijlers. Dit laatste houdt ook in dat Medenblik zich in diverse bestuursfuncties inzet voor de regio, zo is hij onder meer voorzitter van de stichting Bedrijventerreinen Haaglanden.