Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Restore Kringloop met verhuisdoos

Restore kringloopdoos
Johan Vroom, werkleider logistiek Restore, Abe Stienstra, manager Restore, en Jan van Santen

Een verhuizing is hét moment om overtollige spullen een tweede leven te geven. Dat is het idee achter de kringloopdoos, een ontwikkeling van Restore kringloop waar Jan van Santen van Mondial Waaijenberg verhuizers uit Ede graag aan meewerkt. Op maandag 8 december overhandigde Abe Stienstra, manager Restore kringloop de eerste dozen aan Jan van Santen.

Hoe werkt de Restore kringloopdoos?

Wanneer een klant verhuist, krijgt deze van zijn verhuisbedrijf een Kringloopdoos waar hij overtollige, herbruikbare spullen in kan stoppen. Is de doos vol, dan zorgt de verhuizer ervoor dat de Kringloopdoos bij Restore kringloop komt. De spullen komen vervolgens in de Restore kringloopwinkels in Barneveld, Ede en Veenendaal terecht. Daar krijgen ze een kans op een tweede leven.

Stienstra, manager Restore kringloop: ,,Ik ben erg trots op ons nieuwe initiatief. Naar mijn weten is het ook uniek in kringloopland. We starten nu met een proef in de regio FoodValley maar mijn uiteindelijke wens is dat de kringloopdoos breder wordt uitgerold binnen Nederland.”

Maatschappelijke en sociale betrokkenheid

De Kringloopdoos is niet alleen van toegevoegde waarde voor Restore kringloop maar ook voor de verhuizer. Met de Kringloopdoos tonen verhuisbedrijven hun maatschappelijke en sociale betrokkenheid. De spullen die via de verhuizers en de Kringloopdoos in de Restorewinkels terechtkomen krijgen immers een tweede leven en leveren daar ook nog eens werkgelegenheid op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast kan de erkende verhuizer met de Kringloopdoos net dat beetje extra service bieden waar de klant van tegenwoordig om vraagt. De overbodige spullen krijgen dankzij de verhuisbedrijven een goede bestemming, zonder dat het verhuizende klanten extra moeite kost.”