Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Refurbish: oude hoekbureaus aanpassen voor hergebruik

Creativiteit is een belangrijk uitgangspunt als het gaat om circulair ondernemen: er blijkt vaak veel meer mogelijk te zijn dan je zou verwachten. Dit is ook precies de instelling van het team van Mondial Van Dijk Verhuizingen. Op deze manier zijn er laatst voor het Bouwens van der Boijecollege oude hoekbureaus omgebouwd tot rechthoekige bureaus.

refurbish circulair verhuizen

De middelbare school uit Panningen had op korte termijn drie nieuwe bureaus nodig. In het kader van duurzaamheid wilde de school geen nieuwe aanschaffen en zodoende kwam de vraag terecht bij Mondial Van Dijk of zij nog iets hadden staan.
Het verhuisbedrijf had nog een aantal oude hoekbureaus in opslag. Deze bureaus zijn vrij gedateerd omdat ze erg veel ruimte in beslag nemen. Dit zou ook het geval zijn bij het Bouwens college. Om de bureaus toch op maat aan te leveren, werd de handyman van Mondial Van Dijk ingeschakeld om het meubelstuk om te bouwen tot een rechthoekig bureau. Het overtollig ijzer werd uiteraard gerecyled. Op deze manier heeft de school binnen een kort tijdbestek op een goedkope en duurzame manier ‘nieuw’ meubilair laten plaatsen.

Refurbish

In de praktijk ziet Mondial Van Dijk regelmatig bij verhuizingen dat overtollig meubilair naar de verbrandingsoven gaat. Omdat dit slecht is voor het milieu doet het bedrijf er alles aan om de items een nieuwe bestemming te geven. Hierbij wordt er gewerkt volgens de 10 R’en van circulariteit, waaronder reuse, refurbish, repurpose en recycle. Het verhuisbedrijf neemt het overtollige meubilair in opslag en bekijkt vervolgens via welke stroom het een nieuw leven kan krijgen. Soms kan dat eenvoudig bij een andere organisatie, maar het gebeurt ook dat er aanpassingen nodig zijn om het te kunnen hergebruiken. Hiervoor zijn er speciaal opgeleide handymen die dit professioneel op kunnen pakken.

Klimaatactie

Mondial Van Dijk Verhuizingen maakt onderdeel uit van Mondial Movers. Deze landelijke verhuisorganisatie is gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming. Hiermee laten de Mondial verhuisbedrijven zien dat ze zich inzetten voor vijf Sustainable Development Goals (SDG’s), waaronder SDG13: klimaatactie.

Lees meer over het mvo-beleid van Mondial Movers.