Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Recyclen doen we samen!

Een verhuizing is vaak de gelegenheid om ook eens goed op te ruimen, waardoor er bij iedere verhuizing veel spullen weggegooid worden. Het is belangrijk om iedere keer na te denken hoe er op een verantwoordelijke manier met deze zaken om gegaan kan worden.

recyclen mondial movers

Recyclen is een activiteit die de Mondial verhuisbedrijven dagelijks proberen te optimaliseren. Zo maken de verhuisbedrijven gebruik van verschillende afvalbakken om de verschillende afvalstromen in de loodsen en op de kantoren goed te kunnen recyclen. Maar deze afvalbakken bieden geen plaats voor (bedrijfs)kleding! Wat kun je nu doen als er oude (bedrijfs)kleding, wat verder van goede kwaliteit is, niet langer gebruikt wordt?

Mondial Kattenberg Verhuizingen heeft daar sinds kort een passend antwoord op. Elk ingeleverd kledingstuk en/of werkschoen wordt aangeboden bij ReShare. Mondial Kattenberg Verhuizingen heeft hiervoor twee boxen centraal in de loods gesitueerd, één voor de kleding en één voor de (werk)schoenen.

Door middel van het verzamelen van deze werkkleding, kan het Leger des Heils een nieuwe bestemming aan deze kleding geven. De kleding wordt versneden en gebruikt voor vervezeling of hergebruik van de stoffen. De versneden kleding maakt het voor het Leger des Heils mogelijk om een geheel nieuw kledingstuk te maken. Een gedeelte van deze kleding wordt geschonken aan mensen die ze niet kunnen betalen of wordt verkocht in een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Met de opbrengst van de verkochte kleding kan het hulpaanbod van het Leger de Heils gesteund worden.

Leger des Heils ReShare

Het leger des Heils verzamelt kleding via de welbekende kledingcontainers, maar daarnaast wordt er ook huis-aan-huis verzamelt en staat er een inzameldoos, ReBox, op scholen, bedrijven en in andere instellingen. Om al deze kleding op één centraal punt te verzamelen maakt het Leger des Heils gebruik van nieuwe, logistieke systemen waardoor er 35 (al dan niet hybride) vrachtwagens zo efficiënt en CO2-vriendelijk mogelijk alle kleding op de juiste plaats kunnen brengen.

ReShare is een onderdeel van het Leger Des Heils waarbij kledinghergebruik centraal staat. Bij de ReShare Store in Groningen worden de nog keurig uitziende kledingstukken op nieuw aangeboden in een hippe winkel en tegen een sociale prijs.