Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Recordpoging elektrisch opladen tijdens i-day Special

Recordpoging elektrisch opladen tijdens i-day Special

Venlo – De vestigingen van Mondial Movers, Mondial Aad de Wit Verhuizingen uit Amsterdam en Mondial Van Dijk Verhuizingen uit Boxmeer, hebben meegedaan aan een wereldrecordpoging elektrisch opladen bij de Floriade.

Tijdens de opening van de i-day Special bij de Floriade 2012 in Venlo is op woensdag 9 mei 2012 een recordpoging elektrisch opladen georganiseerd. Het wereldrecord is verbroken en staat op 43 elektrische auto’s.

Op het parkeerterrein stonden zestig oplaadpalen. Uiteindelijk was het de bedoeling om een zo groot mogelijk aantal elektrische voertuigen op de eerste rij van het parkeerterrein te krijgen. De organisatie wil hiermee duurzaam vervoer stimuleren en tevens voorlichting geven over het gebruik hiervan.

Mondial Aad de Wit Verhuizingen en Mondial van Dijk Verhuizingen stonden met hun elektrische Renault Kangoo aan de laadpalen. Verhuisorganisatie Mondial Movers, met 28 vestigingen door heel het land, heeft de duurzame Renault aangeschaft om alle vestigingen kennis te laten maken met het elektrische rijden en wil hiermee deze milieuvriendelijke manier van transport stimuleren. Momenteel is de vestiging in Boxmeer de duurzame Renault aan het testen. De vestiging in Amsterdam heeft zelf geïnvesteerd in een eigen elektrische Renault Kangoo Z.E. en gebruikt het voertuig al voor diverse verhuisactiviteiten.

i-day Special wordt georganiseerd door Agentschap NL, Greenport Venlo en Limburg Elektrisch. Dit evenement is een onderdeel van de themaweek Duurzaamheid van de provincie.