Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Centrum Verhuizingen sponsort Quiet Community Maastricht

De ‘Quiet Community’ in Maastricht ondersteunt, met behulp van lokale organisaties en bedrijven, mensen die in stille armoede leven. Dit doet ze onder meer door via een digitaal platform producten en diensten te geven aan mensen die in deze doelgroep vallen. Eén van de sponsoren van deze community is Mondial Centrum Verhuizingen.

quiet community
Kees Smit van de Quiet Community overhandigt de glossy ‘Quiet 500’ aan Robert van Maasakker van Mondial Centrum Verhuizingen. Met het magazine wordt aandacht gevraagd voor mensen die in stille armoede leven.

Het verhuisbedrijf heeft haar roots sinds 1941 in Maastricht en draagt dit lokale goede doel een warm hart toe. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld geheel belangeloos een verhuiswagen en een verhuizer ingezet om negen studioappartementen leeg te ruimen. Deze gemeubileerde appartementen werden voorheen verhuurd aan expats. Toen de verhuurder besloot om de studio’s om te bouwen voor starters op de woningmarkt, werd er een bestemming gezocht voor de huisraad. Een woningstichting nam vervolgens contact op met Quiet en zij mochten de huisraad (waaronder meubilair, witgoed en keukenartikelen) overnemen om weg te kunnen geven aan de leden van de Quiet Community. Om de verhuizing te regelen werd er contact opgenomen met Mondial Centrum Verhuizingen. Daarnaast waren er vanuit Quiet diverse vrijwilligers aanwezig om mee te helpen. Zodoende kon de inboedel van de appartementen vlot verhuisd worden naar een opslaglocatie.

Solidariteit

De Quiet Community is in 2015 als pilot gestart in de gemeente Tilburg. Inmiddels zijn er negen lokale communities in Nederland die ernaar streven om de onderlinge solidariteit in de regio te versterken. Met behulp van lokale sponsoren is het goede doel in staat om uiteenlopende producten en diensten aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een gratis fietsreparatie, de benodigdheden voor een kinderfeestje of een avondje uit eten. Alle mensen die van een minimum inkomen rond moeten komen kunnen door een intermediair doorverwezen worden naar Quiet om zich aan te sluiten als ‘member’. Het doel is om armoede te verzachten en mensen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Zie voor meer info: www.quiet.nl.

Meer informatie over het verhuisbedrijf is te vinden op www.centrumverhuizingen.com.

Quiet community