Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

PC & Werk geeft hardware een tweede leven

Weggooien van ongebruikte hardware past niet bij Mondial Movers. Waarom het milieu onnodig belasten als er een zelfstandig ondernemer bestaat die werkelijk fantastische dingen doet met gerecyclede hardware? Onze oude hardware doneren wij daarom aan PC & Werk. PC & Werk voorkomt dat hardware onnodig op de schroothoop belandt en meer!

Mondial Movers laat haar hardware recyclen.

Emiel Walrecht richtte in 2007 Stichting PC en Werk op en maakt sindsdien van afgedankte hardware, nieuwe computers. Onbruikbaar materiaal zamelt hij gescheiden in en brengt hij naar gekwalificeerde afvalverwerkingsbedrijven. Het bedrijf leeft van de opbrengsten van waardevolle materialen uit computers en de verkoop van (recyclede) pc’s.

Wat begon als een uit de hand gelopen hobby is nu een bloeiend bedrijf met één vaste medewerker in loondienst. “Groter moet het niet worden. Het moet wel leuk blijven, meent Walrecht. Hij wordt bij zijn werkzaamheden ondersteund door drie leerlingen van vakscholen. Ook jongens die dreigen de fout in te gaan kunnen bij hem terecht. Er moet wel gewerkt worden. Geen zin om te werken is een opmerking die Walrecht niet verstaat.

Ook de autistische Tim kan bij Emiel zijn ei kwijt. “Elke middag na schooltijd komt hij naar PC & Werk. Voordat we samen aan het werk gaan vraag ik hem altijd hoe zijn schooldag was. Zoals altijd antwoordt hij dat er niets aan was. Tim is autistisch maar ook een echte techneut.”

Nederlands leren op een recyclede PC; kan het Nederlandser?
Je wilt niet weten hoeveel mensen geen computer hebben. Mensen of instanties die het niet kunnen betalen krijgen van Walrecht een PC cadeau. Bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk Nederland. Vluchtelingen moeten lang wachten voordat zij ergens aanspraak op kunnen maken. Nutteloze tijd waarmee iets moest gebeuren, vonden Walrecht en Vluchtelingenwerk Nederland. Op de computers van Walrecht kunnen zij via een speciaal lesprogramma de Nederlandse taal eigen maken.

Meer informatie: www.pcenwerk.nl