Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Schadeherstel: Parket Tree en Mondial Movers werken al 15 jaar samen

Van schade door brand of storm tot een vloer die door een kleuter volledig is beschilderd met fluorescerende roze nagellak. Parket Tree krijgt de meest uiteenlopende schademeldingen binnen via diverse verzekeringsmaatschappijen. Om de werkzaamheden voor het herstellen of vervangen van de vloer mogelijk te maken, werkt Parket Tree al 15 jaar samen Mondial Movers. De verhuizers zijn verantwoordelijk voor het in- en uithuizen van het meubilair, waarna de ervaren parketteurs aan de slag kunnen.

Parket Tree werkt samen met Mondial Movers in kader van schadeherstel.
Sylvia Kamp en Petra Vinke van Parket Tree.

Parket Tree werd meer dan 30 jaar geleden opgericht en staat garant voor het leveren van een goede kwaliteit vloeren. Er is een uitgebreid assortiment, inclusief de eigen Parket Tree vloeren, waar klanten uit kunnen kiezen. Niet alleen de uitstraling is belangrijk, er is ook aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt er samengewerkt met leveranciers die vloeren met een duurzaamheidslabel (zoals het FSC keurmerk) leveren.

Schademelding

In de beginperiode werkte Parket Tree alleen voor particulieren, maar inmiddels is de winkel al vele jaren samenwerkingspartner van meerdere verzekeringsmaatschappijen. Zodra er bij een verzekeraar een schademelding binnenkomt aan een vloer, wordt Parket Tree ingeschakeld. “Niemand zit te wachten op schade. Als het dan toch gebeurt, dan wil je gewoon goed geholpen worden. Het eerste contact met de klant is dan ook belangrijk. Zodra wij een melding binnen krijgen nemen we op werkdagen binnen twee uur contact op om een afspraak voor een taxatie in te plannen”, vertelt Petra Vinke van Parket Tree. Haar man Albert heeft jarenlange ervaring als taxateur en gaat op bezoek om ter plaatse de schade op te nemen. Is herstel nog mogelijk of moet er een andere vloer in komen? Naar aanleiding van zijn rapport wordt er een offerte gemaakt. Zodra deze akkoord is voor de verzekeringsmaatschappij, kan men aan de slag.

Herstel

Wanneer een hele vloer vervangen moet worden heeft de klant keuze uit het ruime assortiment. Maar wanneer partieel herstel nog mogelijk is, is het aan Parket Tree om de juiste onderdelen te vinden. “Wat we merken in de praktijk is dat een vloer (soms na een jaar) al bijna niet meer leverbaar is in dezelfde kleur. Dan is het voor ons een uitdaging om het toch nog ergens te kunnen vinden. Met de connecties en ervaring die wij hebben, lukt het ons om het herstel goed uit te voeren waardoor je niets meer van de schadeplek ziet“, vertelt Sylvia Kamp.

Planning

Als planner staat zij voor de uitdaging om de agenda’s van alle betrokken partijen goed op elkaar af te stemmen. Bij schademeldingen kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er niet alleen schade aan de vloer is, maar ook aan de muur. Dan moet er in goed overleg met de parketteurs, verhuizers en de schilder een schema worden gemaakt zodat de werkzaamheden elkaar goed opvolgen en de klant zo efficiënt mogelijk wordt geholpen.
Parket Tree onderhoudt daarom intensief contact met Mondial Movers: inmiddels al 15 jaar een vaste samenwerkingspartner. Beide organisaties hebben een landelijke dekking waardoor klanten in heel Nederland geholpen kunnen worden. De Mondial verhuisbedrijven zijn Erkende Verhuizers: daardoor is de kwaliteit van dienstverlening gegarandeerd. De verhuizers halen het meubilair op en brengen het naar één van de opslaglocaties van Mondial. Nadat de nieuwe vloer is gelegd, brengen zij vervolgens alles weer terug.

Dankzij deze keten van samenwerkingspartners wordt een klant volledig ontzorgd: de schade wordt efficiënt en zorgvuldig verholpen.