Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Papierknipkunst Marleen Out

Papierknipkunst van Marleen Out nu bij Mondial Movers

Papierknipkunst mondial movers

De kunstcollectie van Mondial Movers is uitgebreid met een speciaal voor het bedrijf vervaardigd stuk knipkunst van de hand van Marleen Out.

Marleen Out (1984) is een ontwerpster uit Rotterdam, die zich gespecialiseerd heeft in het knippen van voorstellingen van fietsen. Omdat Mondial Movers natuurlijk al enige jaren haar eigen fietsen kent was de klik tussen beide partijen bijna onvermijdelijk.  Marleen heeft tweehonderd knipkunstwerkjes van de Mondial Movers bedrijfsfiets gemaakt, die bij speciale gelegenheden aan relaties worden overhandigd. Natuurlijk heeft Marleen alle exemplaren genummerd en gesigneerd. Op het kantoor van Mondial Movers heeft nummer 12/200 een vaste plek verworven.

Leuk is dat Marleen in haar ontwerp ook de kunstverhuisdoos 2014 heeft meegenomen. De door Ernest Fraaij ontworpen kunstverhuisdoos 2014 is op de bagagedrager geplaatst, zodat ook daaraan het maatwerk van Marleen Out te herleiden is.

Papierknipkunst is een eeuwenoude kunstvorm, die in Nederland in de 17e eeuw erg populair was. In die periode werd voor een mooi knipkunstwerkje meer betaald dan voor een schilderij van Rembrandt. Er zijn nu in Nederland nog ongeveer 600 mensen die de papierknipkunst beoefenen en de kunstwerken zijn vaak te koop op braderieën en kunstfairs.