Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers geeft overtollig meubilair een tweede leven

Na afloop van een verhuizing staan bedrijven, organisaties en scholen vaak voor een grote uitdaging: wat te doen met het overtollige meubilair dat niet mee gaat naar de nieuwe locatie? Mondial Movers helpt haar klanten met deze vraag: door de vele connecties die zij heeft kan het verhuisbedrijf een nieuwe bestemming vinden voor de inventaris.

Mondial Movers geeft overtollig meubilair een tweede leven.

Een verhuizing kan voor organisaties een moment zijn  het moment om nieuw meubilair aan te schaffen. Daarnaast wordt er op de nieuwe locatie vaak gekozen voor een andere indeling, waardoor er ook wat spullen over kunnen blijven. “Om te voorkomen dat overtollig meubilair naar de stort gaat en het milieu belast wordt, helpen we onze klanten om het meubilair een tweede leven te geven. Weggooien is tenslotte zonde”, aldus Chris van Buuren, eigenaar van Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen. Samen met zijn broer John staat hij al 26 jaar aan het roer van het familiebedrijf uit Delft, dat sinds 1905 bestaat.

Overtollig meubilair

In de afgelopen decennia zijn de werkzaamheden van het traditionele verhuisbedrijf langzaam maar zeker uitgebreid. Dat betekent dat er niet alleen maar verhuisd wordt, maar organisaties ook hulp kunnen krijgen bij andere vraagstukken die spelen rondom een verhuizing. Zeker bij een grote projectverhuizing komen er veel vragen naar boven waar Mondial Movers ondersteunend in kan zijn.
“Als het gaat om overtollig meubilair kost het voor een klant vaak te veel tijd om hier een nieuwe bestemming voor te vinden. Voor ons is dat een kleine moeite. Wij werken in de regio bijvoorbeeld samen met de stichting Spoetnik: deze organisatie verleent humanitaire hulp aan Oekraïne. Laatst hebben wij in overleg met een klant (een school) het overtollige meubilair in opslag genomen, dat wordt vervolgens opgehaald door deze stichting en zij zorgen ervoor dat het terecht komt bij scholen in de Oekraïne die zitten te springen om tafels, stoelen en kasten”, vertelt Chris. Vraag en aanbod wordt daarbij goed op elkaar afgestemd. “Deze stichting geeft zelf aan wat ze nodig hebben en daar houden we dan ook rekening mee. Uiteraard gaat alleen meubilair mee dat in goede staat verkeert.”

Start-ups

Niet alleen in de Oekraïne, maar ook dichter bij huis heeft het verhuisbedrijf haar connecties. “We steunen niet alleen goede doelen met het overtollige meubilair, maar kunnen bijvoorbeeld ook start-ups helpen. Voor een startende ondernemer kan meubilair voor de eigen onderneming nog teveel kosten met zich meebrengen, omdat al het geld vaak in de zaak zit. Als wij weten waar er behoefte aan is, kunnen we kijken of we voor iemand iets kunnen betekenen. Het is een klein gebaar, maar start-ups zijn er heel blij mee.”

Mondial Joh. van Buuren komt onder meer met deze start-ups in contact vanwege haar jaarlijkse deelname aan de maatschappelijke beursvloer in Delft. Dit is een evenement waar bedrijven en organisaties elkaar ontmoeten om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Het doel is om een match te maken tussen deelnemers met gesloten beurzen. Er wordt dus echt gekeken wat mensen voor elkaar kunnen betekenen.

Delft on Stage

Als sociaal ondernemer is Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen ook zichtbaar in de regio als het gaat om het onderwijs. Zo is ze van begin af aan één van de deelnemers van het beroepenfeest Delft on Stage (dat inmiddels op meer locaties in Nederland wordt gehouden). Het doel van dit evenement is om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met diverse branches. Als ze interesse hebben kunnen ze na afloop van de bijeenkomst een afspraak in plannen voor een zogenaamde Doe Dag: ze komen langs bij het bedrijf en krijgen de mogelijkheid om zelf te ervaren wat het werken in de verhuisbranche inhoudt. Een mooie manier om kennis te maken met de charme van het verhuisvak!

Mondial Movers

Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen maakt onderdeel uit van Mondial Movers, een landelijke verhuisorganisatie met vestigingen in heel Nederland. Elk Mondial Verhuisbedrijf heeft in haar eigen regio contacten om voor overtollig meubilair een nieuwe bestemming te vinden.