Kunsttransporten

Mondial Movers

Verhuizen van kunst is gespecialiseerd werk, Mondial Movers beschikt over gediplomeerde Art-Handlers die worden ingezet voor het verpakken en vervoer van kunst- en museale objecten. Deze gediplomeerde medewerkers zijn opgeleid in eigen beheer in samenwerking met het Da Vinci College te Dordrecht. Ten behoeve van het transport zijn unieke verpakkingsmaterialen aangeschaft en worden ter beschikking gesteld van onze opdrachtgevers.

Verhuizen van kunst de opleiding Art Handler

Algemeen

Een verhuizer is een allround vakman, die een verhuizing en alles wat daarmee samenhangt op zorgvuldige en snelle wijze uitvoert. Uitbreiding van de dienstverlening zorgt ervoor dat verhuizers vaker geconfronteerd worden met kostbare, kwetsbare en onvervangbare kunstvoorwerpen, die vragen om specifieke vakkennis. Mondial Movers heeft hierop ingespeeld door de verhuizers een opleiding aan te bieden waarbij geleerd wordt hoe men tijdens een verhuizing op verantwoorde wijze met kunstobjecten om dient te gaan.

Opleiding Art Handler

Mondial Movers heeft in samenwerking met het VTL en het Instituut Collectie Nederland ICN een praktijkgerichte training ontwikkeld die de verhuizer in staat stelt op verantwoorde wijze kunstobjecten te verpakken en te vervoeren.

Inhoud opleiding

De navolgende onderwerpen worden in de cursus uitvoerig behandeld:

  • Typen kunstobjecten (metalen, keramiek, schilderijen e.d.) en hun kwetsbaarheid
  • Verpakkingsmaterialen en hulpmiddelen
  • Het maken van een risico-inventarisatie en een draaiboek

Naast de behandeling van de theorie krijgen de cursisten geregeld de mogelijkheid het geleerde in praktijk te brengen. Op de eerste dag wordt een bezoek gebracht aan de depots van het Instituut Collectie Nederland te Rijswijk.

Offerte of meer informatie?

Heeft u interesse in onze dienstverlening op het vlak van verhuizen en of gespecialiseerde kunstverhuizingen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Uw naam *
Plaats
E-mailadres *
Adres
Postcode
Telefoon
Uw bericht