Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Organisatiescan bij Hogeschool Rotterdam

Communicatieve organisatiescan tbv opleiding communicatie

Presentatie voor organisatiescan

In het kader van de opleiding communicatie bij de Hogeschool Rotterdam, krijgen de studenten opdrachten uit de praktijk te verwerken.

De tweedejaars studenten mochten in hun eerste semester van het schooljaar 2014, luisteren naar Tom Stuij van Mondial Movers, die in uitgebreide presentatie inging op de wijze waarop Mondial Movers en de 20 Mondial Verhuisbedrijven in het hele land, inhoud geven aan de interne en externe communicatie.

Natuurlijk een prachtig onderwerp, omdat Ank Jansen (docente communicatie aan de HRO, Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie), als opdracht heeft geformuleerd dat de studenten een communicatieve organisatiescan van het bedrijf moeten maken.

Het is de bedoeling dat de wijze waarop verhuisbedrijf Mondial Movers dit doet van alle zijden wordt belicht. Begin november komen de 25 studenten, die nu in groepjes aan de organisatiescan werken, weer bijeen om hun bevindingen te rapporteren.

Tom Stuij hield zich keurig aan de afspraak en heeft in zijn presentatie aandacht geschonken aan onderwerpen als:

– Branche-omschrijving
– DNA van het bedrijf
– Doelgroepen en Stakeholders
– Producten en diensten
– Huidige inzet social media voor deze communicatie.

Al met al een compleet geheel, waardoor de studenten in staat moeten worden geacht de organisatiescan voortvarend te kunnen afronden.