Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

MoBis: innovatief opslag- en beheersysteem

Een steentje bijdragen aan een circulaire economie én kosten besparen zodat er meer budget overblijft voor de zorg. Dichterbij, een zorgverlener met een groot aantal locaties, maakt al twee jaar succesvol gebruik van MoBis. Dit opslag- en beheersysteem van Mondial Movers zorgt voor optimaal hergebruik van de eigen inventaris.

opslag- en beheersysteem
Wil Custers en Jan Jacobs van Dichterbij.

Dichterbij biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en helpt hen op tal van vlakken, waaronder wonen, werken en dagbesteding. De focus ligt op het ontwikkelen van talenten en het verwezenlijken van doelen die de cliënten hebben. Dichterbij heeft verschillende locaties in de provincies Limburg, Brabant en Gelderland. De benodigdheden om zorg te verlenen verschillen per vestiging en wisselen ook nog eens regelmatig. Waar de ene locatie bijvoorbeeld tijdelijk medische hulpmiddelen als tilliften over heeft, kan er op een andere locatie ineens acuut één nodig zijn.

Inzicht

Eén centrale opslagplaats was er niet, waardoor de materialen vaak per vestiging werden opgeslagen. Consequent een goed overzicht hiervan bijhouden bleek in de praktijk tijdrovend, waardoor locaties van elkaar niet altijd wisten wat er beschikbaar was. “Het kon dus voorkomen dat er op een locatie in Limburg een nieuwe tillift werd aangeschaft, terwijl er misschien in Gelderland meerdere tilliften waren die niet werden gebruikt. Het is zonde als materialen, die in goede staat verkeren, blijven staan”, vertelt Jan Jacobs van Dichterbij.
Mondial Van Dijk Verhuizingen bood hiervoor dé oplossing: het opslag- en beheersysteem MoBis. Deze afkorting staat voor ‘Mondial Opslag Beheer Informatie Systeem’. Het portaal is speciaal ontwikkeld voor zorg- en zakelijke klanten die meerdere vestigingen hebben en tegen hetzelfde probleem als Dichterbij aanlopen.
Klanten die gebruik maken van MoBis kunnen de (tijdelijk) overtollige inventaris opslaan in een geconditioneerde opslagdepot van Mondial Movers. Vervolgens registreert het Mondial Verhuisbedrijf alle items in een computerprogramma (omschrijving, afmetingen, foto’s enzovoort). De betrokken medewerkers van een organisatie krijgen een inlogcode voor dit programma. Hiermee kunnen ze vanaf hun eigen werkplek inloggen in het systeem en in één oogopslag zien welke spullen de organisatie in opslag heeft staan. Als er iets staat wat ze nodig hebben, kunnen ze dat aangeven bij hun contactpersoon. De benodigde materialen worden vervolgens door Mondial naar de locatie vervoerd. Op deze manier wordt er minder nieuw gekocht en meer hergebruikt.

Milieu

“In het begin was er bij onze organisatie enige scepsis wat MoBis ons zou opleveren, maar toen we er eenmaal mee gingen werken hadden we de kosten binnen no time terug verdiend. Binnen een paar weken werden er al twee tilliften uit de opslag gehaald om naar een locatie te gaan. Een tillift is een flinke investering en zonder MoBis hadden we deze nieuw aangeschaft”, vertelt Jan Jacobs. “Bijkomend voordeel is dat Mondial bij alle medische apparaten die in opslag gaan, zorgt voor de keuring van deze hulpmiddelen. Ook dat stukje nemen ze ons uit handen.”
Jan is na bijna 40 jaar werkzaam te zijn geweest bij Dichterbij, onlangs met pensioen gegaan. Zijn werk is overgedragen aan Wil Custers. Hij krijgt gemiddeld één keer per week een aanvraag van een zorgmedewerker om iets uit de opslag te halen. Dat kan variëren van wasmachines en koelkasten, tot rollators en rolstoelen. “Wij willen het milieu niet onnodig belasten door spullen weg te gooien die nog makkelijk jaren gebruikt kunnen worden. MoBis is daarmee voor ons een prachtig systeem dat bijdraagt aan het circulaire gedachtegoed.”

Zorgverhuizer

Mondial Van Dijk Verhuizingen maakt onderdeel uit van Mondial Movers, een samenwerkingsverband van 19 verhuisbedrijven (met in totaal 25 vestigingen) in Nederland. Mondial Movers heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in zorgverhuizingen en is daarmee dé zorgverhuizer van Nederland. Onze medewerkers hebben een speciale opleiding tot Zorgverhuizer gevolgd, waarbij ze hebben geleerd hoe ze in kunnen spelen op de wensen van de doelgroep. Aanvullend biedt Mondial Movers nog meer diensten voor zorgklanten, waaronder MoBis.

opslag- en beheersysteem
Mondial Movers heeft opslagloodsen in het hele land. Foto: MUPH Branding Photography