Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Apparatuur in opslag: opslag- en beheersysteem MoBis geeft inzicht

In het laboratorium van Masterlab (onderdeel van Nutreco) zijn de analyses weer gefaseerd opgestart, nadat er vorig jaar een korte brand in het lab is geweest. Met het circulaire opslag- en beheersysteem MoBis kon Masterlab snel en eenvoudig de apparatuur, die in opslag staat bij Mondial Van Dijk Verhuizingen, weer terug laten bezorgen.

In MoBis wordt de apparatuur die in opslag staat geregistreerd.

Hoewel het geen grote brand was, bleek de nevenschade door rookontwikkeling omvangrijk: de roetdeeltjes zijn in het hele laboratorium terechtgekomen. Daardoor moesten de werkzaamheden noodgedwongen voor onbepaalde tijd stil worden gelegd tot het lab weer helemaal is opgeknapt. Daarnaast heeft Nutreco (producent van diervoeder, diervoedergrondstoffen en visvoer wereldwijd) ervoor gekozen om de plannen die er al lagen voor uitbreiding van het laboratorium, nu meteen door te voeren.  

Apparatuur

Om de schade na de brand op te kunnen nemen bood het nabijgelegen verhuisbedrijf (Mondial Van Dijk) aan om noodcontainers buiten op het terrein van het laboratorium te plaatsen zodat de inventaris tijdelijk in opslag kon. Nutreco heeft alle apparatuur laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Vervolgens zijn alle items, die geen schade bleken te hebben, overgebracht naar de opslagloods van het verhuisbedrijf.
De analyses zijn inmiddels weer gefaseerd opgestart. Om dit proces soepel te laten verlopen is het belangrijk om optimaal inzicht te hebben in de materialen die in opslag staan, zodat ze snel de juiste apparatuur kunnen laten bezorgen vanuit de opslagloods.

Het opslag- en beheersysteem MoBis sluit bij deze wensen aan. In het ‘Mondial Opslag Beheer Informatie Systeem’ worden alle items geregistreerd in een computerprogramma, met daarbij een gedetailleerde beschrijving, zoals foto’s, productcode, afmetingen enzovoort.

Registratie

Masterlab heeft een inlogcode voor dit programma en de betrokken procescoördinator kan vanaf zijn eigen werkplek inloggen om het overzicht te zien. “Voor ons is overzicht en structuur zeer belangrijk”, vertelt Toine Lemmens, werkzaam als procescoördinator bij Masterlab in Boxmeer, dat onderdeel uitmaakt van het internationaal opererende Nutreco. “We hebben een aantal dezelfde types als het gaat om apparatuur. Elk apparaat heeft een uniek nummer dat correspondeert met een logboek. Mondial Van Dijk heeft voor ons deze unieke nummers bij de foto’s in MoBis gezet, waardoor het voor ons goed terug te vinden is. Zodra we bepaalde analyses weer opstartten, wisten we zeker dat de apparatuur werd geleverd, die voor de brand voor dezelfde activiteiten werd gebruikt.”

Flexibel

Toine is zeer te spreken over de samenwerking met het verhuisbedrijf. “Ze hebben ons in het hele proces enorm geholpen door met ons mee te denken en zich flexibel op te stellen. We konden op elk moment van de dag iets opvragen uit MoBis en Mondial Van Dijk zorgde ervoor dat het zo snel mogelijk werd geleverd.”