Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Opening Tentoonstelling Het Groene Woud

Opening Tentoonstelling Het Groene Woud

Tom Stuij tijdens het openingswoord van de tentoonstelling ( foto Ruud Strobbe)

Vught – Wethouder Peter van de Wiel van Vught heeft, samen met Mondial Movers directeur Tom Stuij, de officiële opening verricht van het tijdelijke bezoekerscentrum van Het Groene Woud in de galerie van Stravi in Vught.

Stravi, samen met zusterbedrijf Mondial Eduard Strang Verhuizingen, gevestigd aan De Ketting 6 in Vught, beschikt over een tentoonstellingsruimte. In de ruimte worden de door Stravi voor verhuur en verkoop aangeboden glazen vitrines ook gebruikt om als onderkomen te fungeren voor tijdelijke tentoonstellingen.

Deze zomer mag Het Groene Woud gebruik maken van de galerie, een kans die door de deelnemers in Het Groene Woud met beide handen is aangegrepen. De ruimte is omgetoverd in een bezoekerscentrum waar geïnteresseerden alles te weten kunnen komen over de mogelijkheden die Het Groene Woud biedt. Ook fungeert het bezoekerscentrum als vertrekpunt voor tal van fiets- en wandeltochten door de omgeving. Het bezoekerscentrum biedt een schat aan informatie over HeWethouder Peter van de Wiel van Vught heeft, samen met Mondial Movers directeur Tom Stuijt Groene Woud, het gebied in de driehoek Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Wandel- en fietsroutes, zoals de Hercules Magusanus die leidt langs de Romeinse historie van deze streek. Daarnaast blijkt de omgeving een schat aan streekproducten te bieden, zoals de biologische vlierbessenwijn, die er heerlijk uitziet. Op diverse locaties kunt bezoekers deelnemen aan spannende activiteiten, waaronder een ballonvaart. Dit bezoekerscentrum in Vught is niet het enige. Ook in Den Bosch, Haaren, Oisterwijk, Tilburg, Boxtel, Schijndel en Eindhoven bevinden zich soortgelijke centra met informatie over de streek. Op de website van Stravi vindt onder het tabblad Galerie een overzicht.

Tom Stuij kon tijdens de feestelijke opening toevoegen dat het aanbod van Stravi – Mondial Eduard Strang Verhuizingen om de ruimte belangeloos ter beschikking te stellen, helemaal past binnen het door de verhuisgroep, Mondial Movers opereert als het grootste verhuisbedrijf van Nederland en Mondial Eduard Strang is één van de aandeelhouders van de succesvolle groep, gestelde in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Niet alleen heeft de vestiging in Vught oog voor de kwaliteit van de verhuisdienst, in 2009 is de verhuizer nog uitgeroepen tot Verhuisbedrijf van het Jaar, maar ook is er volop oog voor het milieu en de relatie met de medemens.

Het bezoekerscentrum is op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur en dat tot eind augustus. In het najaar wordt de galerie weer ingericht voor de kunst en zal onder andere Saar van Leusden haar sieraden ten toon komen stellen.

Tijdens de opening was er al volop belangstelling. Wethouder Peter van der Wiel met koffiekopje. (foto Ruud Strobbe)