Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Dijkstra Verhuizingen richt woningen in voor Oekraïense vluchtelingen

Mondial Dijkstra Verhuizingen heeft voor de gemeente Hengelo een bijzondere opdracht uitgevoerd: het inrichten van 13 woningen voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Deze huizen zijn beschikbaar gesteld door woningcorporatie Welbions.

Het verhuisbedrijf is gespecialiseerd in zowel zakelijke als particuliere verhuizingen en werd dan ook door de gemeente Hengelo benaderd met de vraag om deze woningen in te richten voor Oekraïense vluchtelingen.
De inventaris heeft het familiebedrijf uit Enschede opgehaald bij een kringloopwinkel in Barneveld (Restore Wullie Hen’t) en vervolgens naar Hengelo gebracht.

Opvang

Gemeenten in Nederland doen hun uiterste best om Oekraïense vluchtelingen op te kunnen vangen. In Hengelo heeft woningcorporatie Welbions meerdere woningen beschikbaar gesteld voor mensen die gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Het gaat om woningen die op de lijst staan om gerenoveerd te worden. Deze renovatieplannen zijn uitgesteld tot april 2023, wat betekent dat er het komende jaar ruimte is om opvang te bieden. Uiteindelijk zullen er zo’n 50 tot 70 woningen ingericht worden.