Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Nu.nl met verhuisdozen

Meer Nederlanders verhuisd in 2016

Nu.nl is de meest bezochte Nederlandse nieuwssite. Ze hebben een leuk artikel gepubliceerd over de Nederlandse verhuismarkt.
De verhuismarkt is echter direct gekoppeld aan de huizenmarkt, die ook mooi in ontwikkeling is.

Nu.nl verhuizingen Mondial Movers

 

Groei

Volgens het artikel op Nu.nl zijn er in 2016 maar liefst 1,8 miljoen mensen van adres veranderd. Dat zijn er dan 318.000 meer dan in 2013. Natuurlijk gaat het dan niet om het aantal verhuizingen, maar om het aantal mensen dat verhuisd is. Daarnaast zijn in het aantal ook de studenten begrepen die op een kamer gaan.

Verhuisdozen

Dat Mondial Movers ook bij deze belangrijke website bekend is, blijkt wel uit de gebruikte foto.
Een kamer vol met Mondial Movers dozen is best een mooi gezicht (vinden de verhuizers van Mondial Movers)

De officiële tekst van het bericht op Nu.nl

Nederlanders verhuizen steeds vaker. Het aantal verhuizingen was vorig jaar het hoogst sinds veertig jaar. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar lag het aantal verhuizingen hoger dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor.

Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag heeft gepubliceerd.

In 2016 verhuisden bijna 1,8 miljoen mensen. Dat zijn er 318.000 meer dan in 2013, toen de huizenmarkt weer op gang kwam na de crisis op de woningmarkt.

De stijging betreft vooral verhuizingen tussen gemeenten. Dat aantal is niet eerder zo hoog geweest.

Jongvolwassenen (zeventien tot twintig jaar) verhuizen minder vergeleken met mensen uit andere leeftijdscategorieën. Het aantal verhuizende jongvolwassenen daalde zelfs vanaf 2013 met 16.000 naar 181.000 in 2016.

De oorzaak hiervoor zou het in 2014 ingevoerde studiefinancieringsstelsel voor nieuwe studenten kunnen zijn. Daarin werd de gift vervangen door een lening, wat tot gevolg had dat meer jongeren thuis zijn blijven wonen tijdens hun studie.

Tot zover het bericht van Nu.nl