Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Noodgedwongen verhuizen na 34 jaar

Afgelopen januari trapte De Verhuisfamilie het jaar 2024 goed af met een mooie verhuizing in Gouda. Een ouder en hulpbehoevend echtpaar beschikte niet over een sociaal netwerk en de financiële middelen om een verhuizing te kunnen organiseren. Daarom hielp De Verhuisfamilie mee door kosteloos hun verhuizing te regelen. Samen met de hulpverleners was het een heel geslaagd project!

De Verhuisfamilie

Veel mensen in Nederland zijn arm én eenzaam, maar moeten verhuizen. Wanneer mensen familie en vrienden en/of de financiële middelen hebben is er vaak wel een manier te vinden om te verhuizen. Dit door hulp te vragen aan de familie en vrienden of door een Erkende Verhuizer in te schakelen. Wanneer er geen familie, vrienden en financiële middelen zijn, kan er onder een aantal voorwaarden een beroep gedaan worden op De Verhuisfamilie.

De Verhuisfamilie is onderdeel van de Mondial Movers Foundation en werkt samen met de Organisatie van Erkende Verhuizers en Stichting Present (landelijke vrijwilligersorganisatie). Een professionele hulpverlener kan een aanvraag voor ondersteuning indienen, waarna de lokale afdeling van Stichting Present nagaat of het mogelijk is om een geheel belangeloze verhuizing te organiseren.

Verhuizen met De Verhuisfamilie

Afgelopen januari heeft de aanmelding bij De Verhuisfamilie door een hulpverlener er voor gezorgd dat een ouder echtpaar uit Gouda kon verhuizen. Het echtpaar had door medische tegenslagen de nodige fysieke beperkingen opgelopen. Hierdoor waren zij genoodzaakt te verhuizen naar een gelijkvloers appartement. 34 jaar had het echtpaar op hetzelfde adres gewoond, zo’n grote verandering brengt dan ook de nodige stress met zich mee.

Mondial Verhuisbedrijf Henneken B.V. uit Zoetermeer kon Stichting Present afdeling Gouda niet gelukkiger krijgen met hun kosteloze inzet. Al eerder hebben zij meegewerkt aan een verhuizing met De Verhuisfamilie en ook deze keer zorgde twee professionele verhuizers samen met vier flexers van Stichting Present Gouda voor een mooie verhuizing. Ondanks de sneeuw, kou en het zware sjouwwerk kijken de vrijwilligers terug op een goede samenwerking.

Ook in de voorbereiding is overal aan gedacht om deze verhuizing zo soepel en zorgzaam te laten verlopen. Dit door twee hulpverleners van Gemiva die zeer betrokken en aanwezig waren tijdens de verhuizing.

Daarnaast hebben meerdere vrijwilligers voorafgaand aan de verhuizing geholpen met inpakken van dozen en het demonteren van kasten. Ook dit is onderdeel van het verhuistraject.

Stichting Present Gouda

Mirjam Oosterom van Stichting Present Gouda heeft in dit geval de wensen van het echtpaar goed geïnventariseerd. Aan de hand hiervan is gekeken welke mogelijkheden er waren qua het inzetten van vrijwilligers.

Mirjam Oosterom:

“Wat ons betreft was het een heel geslaagd project. Ik ben vooral dankbaar dat dit mogelijk is gemaakt door Mondial Henneken voor deze kwetsbare hulp ontvangers. Verder vinden wij het echt heel mooi dat De Verhuisfamilie als verbindende schakel werkt tussen diverse Erkende Verhuizers en de diverse Present locaties die ons land rijk is. Wij vinden het altijd tof als bedrijven zich sociaal maatschappelijk inzetten!”