Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers lanceert nieuwe opleiding: ‘Verhuismedewerker’

Verhuisbedrijf Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer, heeft in het kader van haar duurzame personeelsbeleid de nieuwe opleiding ‘Verhuismedewerker’ ontwikkeld. Deze praktische opleiding is bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: zij krijgen de gelegenheid om een diploma te behalen en om aan de slag te gaan bij het verhuisbedrijf. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Locus en De Normaalste Zaak. Mondial Movers hoopt hiermee mensen een kans te geven om te ontdekken hoe mooi het werken in de verhuisbranche is.

verhuismedewerker

De presentatie van de nieuwe opleiding Verhuismedewerkers, met vertegenwoordigers van Mondial Movers, Locus Netwerk (Katrien van Meenen), ETS Taaltrainingen (René Verhagen) en De Normaalste Zaak (Arie van den Herik). Foto: Henk van Veen

“Mondial Movers heeft sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan en zoekt continu naar nieuwe mogelijkheden om mensen een kans te geven op de arbeidsmarkt. In het kader daarvan ontstond het idee om een opleiding te ontwikkelen die gericht is op mensen die op dit moment nog geen startkwalificatie hebben in de verhuisbranche”, vertelt Tom Stuij, directeur van Mondial Movers. Hij vult aan dat het dan zowel om jongeren gaat, maar ook zij-instromers, statushouders en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Leren in de praktijk

De opleiding bestaat uit een interactief werkboek met praktijkopdrachten en QR-codes naar instructiefilmpjes. Alle aspecten van het verhuizen komen hierin aan bod: waaronder inpakken, werken met verhuismaterialen, contact met de klant en veilig werken. Onder leiding van een leermeester, een ervaren voorman van het Mondial verhuisbedrijf, worden alle opdrachten doorlopen op de werkvloer. Dit gebeurt tijdens de normale dagelijkse werkzaamheden, de leerling hoeft dus niet in de schoolbanken te zitten. Na ieder hoofdstuk in het leerboek is er een toetsmoment en bevestigt de leermeester dat de opdrachten goed zijn uitgevoerd. Na het succesvol doorlopen van de hele opleiding wordt het certificaat ‘Verhuismedewerker’ uitgereikt. “Het opleidingstraject wordt individueel afgelegd door een deelnemer: daardoor is er de tijd om in eigen tempo vakkennis op te doen. Voor mensen zonder kwalificatie is dit een prachtige manier om zelfvertrouwen op te bouwen en een eerste diploma te behalen.”

Mogelijkheden

Mondial Movers heeft 27 vestigingen door heel Nederland en verzorgt zowel verhuizingen voor particulieren, als bedrijven en zorginstellingen. “Wij hebben allemaal liefde voor het vak en willen dat graag delen. Bovendien draait onze branche goed waardoor er voldoende ruimte is om nieuwe mensen aan te nemen.” Het streven is dan ook om leerlingen die geslaagd zijn een contract aan te bieden. Zij kunnen zich daarna verder ontwikkelen als verhuizer. Mondial Movers heeft daarvoor zelf meerdere opleidingen in het aanbod, waaronder de opleiding tot ‘zorgverhuizer’ en ‘ICE-verhuizer’. Daarnaast zijn er cursussen te volgen bij het Verhuiscollege van de branchevereniging, waarmee er voldoende mogelijkheden zijn om verder door te groeien.

Kwaliteit van de opleiding

De opleiding is samengesteld door ETS Taaltrainingen op basis van gegevens uit de dagelijkse praktijk binnen een verhuisbedrijf en vaktechnisch begeleid door een werkgroep bestaande uit ervaren verhuizers. Om te zorgen voor een goede aansluiting op de doelgroep is zowel het ‘Locus Netwerk’ als ‘De Normaalste Zaak’ bij het project betrokken. De SBCM heeft haar goedkeuring aan de opleiding gegeven, zodat geslaagden naar verwachting op termijn ook in aanmerking kunnen komen voor de afgifte van een praktijkverklaring.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen dit kenbaar maken bij een lokale vestiging van Mondial Movers of via [email protected]. Het Locus netwerk en De Normaalste Zaak zullen de vestigingen en de belangstellenden begeleiden om tot een correcte match te komen en te zorgen voor een optimale werkomgeving.
Info bij Locus via [email protected] en bij De Normaalste Zaak via [email protected].