Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Nieuwe groep zorgverhuizers voor Mondial Movers

Groep nieuwe zorgverhuizers voor Mondial Movers

Alblasserdam – Mondial Movers, de verhuisorganisatie met 28 zelfstandige vestigingen door heel het land, heeft er weer een nieuwe groep zorgverhuizers bij. Afgelopen dinsdag zes september hebben verhuizers van verschillende vestigingen in Nederland de cursus tot zorgverhuizer in Vught gevolgd. Met een zorgverhuisdiploma op zak weten zij nu nog beter om te gaan met cliënten en andere zorgbehoevenden van de zorginstellingen waar ze aan het verhuizen zijn.

In samenwerking met het Horizon College uit Alkmaar worden de verhuizers van De Zorgverhuizer van Nederland omgeschoold tot gespecialiseerde zorgverhuizers. “Een verhuizing is een emotioneel geladen gebeurtenis en heeft met name op mensen die een bepaald ziektebeeld hebben grote impact. Wij leren verhuizers hoe zij moeten reageren op bepaalde reacties, welke ziektebeelden er bestaan en bespreken veel voorkomende confronterende situaties”, aldus docente Margreet Zestma van het Horizon College.

Enthousiasme deelnemers

Een populair onderdeel van de zorgverhuiscursus is het rollenspel. Een actrice bootst de praktijk na en de verhuizers wordt gevraagd te anticiperen op de onverwachte situaties. Dit interactieve schouwspel is zeer realistisch en hierdoor voor de aanwezigen leerzaam. De reacties van de verhuizers waren zeer positief. Een grootdeel van hen zegt nu beter inzicht te hebben op extreme situaties en verwacht in de toekomst beter te anticiperen. De cursus heeft hen ook geleerd hoe zij het vertrouwen van een cliënt kunnen winnen.

Enthousiasme deelnemersMondial Movers heeft voor de cursus van zes september Hannie Megens van de Van Neynselgroep uitgenodigd om een kijkje te nemen. Deze zorginstelling is een klant van de verhuisorganisatie Mondial Movers. “De onderwerpen die besproken worden zijn zeer herkenbaar. Het is bijzonder interessant om dit eens een keer te zien, aldus mevrouw Megens.

Na afloop van de cursus heeft de algemeen directeur van Mondial Movers, Tom Stuij, de diploma’s uitgereikt. Maar liefst zestien verhuizers van Mondial Movers hebben op zes september een zorgverhuiscertificaat mogen ontvangen en kunnen zich vanaf nu gespecialiseerde zorgverhuizers noemen.