Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

NBA vergadering in Gorssel met presentatie Tom Stuij

NBA afdeling oost vergadering Gorssel

NBA vergadering in Gorssel met presentatie Tom Stuij

Bijna 200 leden van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) zijn op 19 september 2013 bijeengekomen in Gorssel voor de vergadering van afdeling Oost.

De grote zaal van Hotel Restaurant de Roskam was helemaal gevuld, waardoor het voor spreker Tom Stuij als snel duidelijk werd dat het onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het Geïntegreerde Jaarverslag op veel aandacht mocht rekenen.

Na een korte voorstelronde kon de directeur van Mondial Movers de toehoorders al snel mee laten leven in de beweegredenen voor accountants om zich daadwerkelijk met MVO bezig te gaan houden. Het is niet alleen goed voor hun eigen kantoor, maar ook hun klanten kunnen veel profijt hebben hun bedrijfsvoering aan te passen aan de moderne tijd.

Aan de hand van de praktijk bij Mondial Movers liet Tom Stuij zien dat MVO ook daadwerkelijk loont, terwijl als slagroom op de taart natuurlijk dan het geïntegreerde jaarverslag het licht mag zien. Dat het daarbij niet alleen gaat om het presenteren van de sociale elementen van het bedrijf mag duidelijk zijn, immers veel kleinere familiebedrijven deinzen er nog altijd voor terug om ook over hun financiën openheid te verschaffen.

Het moet echter wel om daadwerkelijk als een transparant bedrijf te opereren.

Na een korte toelichting van het onderwerp door Gabriel van de Luitgaarden van het Groepsbestuur Accountants in Business en de beantwoording van vragen uit de zaal, was er tijd voor het jaarlijkse hoogtepunt van vergadering van afdeling Oost, het gezamenlijk diner.