Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

mvo plannen en uitwerking bij Mondial van dijk verhuizingen boxmeer

Duurzaamheidsontwikkeling bij van Dijk Boxmeer

Verhuiswagens van Mondial van Dijk verhuizingen, Mondial Movers
De Mondial Movers vestiging in Boxmeer, Mondial van Dijk Verhuizingen is een voortrekker op duurzaamheidsgebied en is transparant in doen en laten.

Investeren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Ieder jaar maakt Mondial van Dijk de plannen op; wat worden de verbeteringen op het gebied van MVO voor dit jaar?
In 2013 zijn er verschillende dingen uitgezet, welke in 2014 hun beslag krijgen. De bestelling van een nieuwe minder vervuilende Euro 6 vrachtwagen, ter vervanging van een model Euro 2. Daarnaast is er een nieuwe Peugeot bedrijfswagen met materiaalaanhanger besteld en is de opdracht gegeven tot het up-to-date maken van een grote bestelbus.
Dit betekend dat er in het eerste kwartaal van 2014 al diverse afleveringen van nieuw materiaal hebben plaatsgevonden, met deze week als laatste de aflevering van de nieuwe DAF vrachtwagen. De DAF CF 290 FA is voorzien van de momenteel schoonst leverbare Euro 6 motor op de markt.
Ook heeft Mondial Van Dijk Verhuizingen er voor gekozen te investeren in een 6-persoonscabine , waardoor er nu geen tweede auto meer achter de vrachtwagen aanrijdt. Het chassis is ook extra laag gebouwd zodat de verhuizers een minder grote hoogte hoeven te overbruggen bij het laden. Dit komt de snelheid en effectiviteit van het werken ten goede. Bovendien vermindert het verlaagde chassis de fysieke belasting van de verhuizers.
Bij de vervanging van de bedrijfsbus is er weer gekozen voor een Peugeot Expert van Nabuurs te Cuijk. Deze biedt ook ruimte aan 6 verhuizers. Wederom om een extra vervoersbeweging te voorkomen.

Om daar nog verder op door te pakken heeft Mondial van Dijk verhuizingen ook gekozen voor een materiaalaanhanger. Deze zorgt ervoor dat een extra rit niet meer nodig is.
Bij al deze investeringen heeft de directie van Mondial van Dijk gekeken naar de balans tussen de 3 P`s: People, Planet & Profit. Daarom is ervoor gekozen de grotere bestelbus niet te vervangen maar aan te passen aan de hedendaagse eisen en de Mondial Movers uitstraling.
Voor 2014 heeft Mondial van Dijk verhuizingen de ambitie om in het kader van het MVO beleid, de afvalstroom verder te sorteren en te kijken naar de recyclemogelijkheden. Ook wordt gewerkt aan een drastische verlaging van het gasverbruik door het beter isoleren van de opslagloods.