Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mouad finalist bij Wartime Stories

Eind april vond in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum het grote finale event van Wartime Stories plaats. In totaal 25 enthousiastelingen speelden een spannende real life game en quiz, gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

mouad mondial movers

Ook Mouad Lamkeddam, werkend op het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam en fanatiek gamer, is met zijn ingezonden verhaal uitgenodigd om deel te nemen aan de finale. Een finale waarin de game en een quiz over persvrijheid bepaalden wie ervandoor gaat met de prestigieuze titel Wartime Stories Journalist van het Jaar.

Wartime Stories is een educatieve documentaire game waar de deelnemers in de huid van een journalist kruipen en op zoek gaan naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, dit jaar zeventig jaar geleden.

Onder leiding van tv-presentator Frank Evenblij, die het verhaal van verzetsstrijder Gezina van de Molen als centraal punt van de finale introduceerde, werden de journalistieke vaardigheden van de deelnemers getoetst. Gevaar, gebrek aan informatie, loyaliteitsvragen en onzekerheid zijn onderdelen in het spel waar de deelnemers gepast mee om moeten gaan.

Helaas is Mouad niet tot de uiteindelijke winnaar verkozen, maar hij heeft wel een hele leuke en leerzame middag beleefd. Voor diegenen die de televisie-uitzending gemist hebben, is er gelukkig ook een leuk videoverslag gemaakt!