Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Vogel Verhuizingen Middelburg met leerlingen OPDC Griffioen

Actie Mondial Vogel rondom Veiligheid schooljeugd

Actie Mondial Vogel rondom Veiligheid schooljeugd De dode hoek

Leerlingen van de OPDC Griffioen uit Middelburg hebben via een praktijkles van Veilig Verkeer Nederland kennis gemaakt met de dode hoek. Naast een les uit het speciale boekje van VVN rondom dit onderwerp konden de leerlingen ook op straat ervaren wat de chauffeur van een vrachtwagen nu in het echt allemaal ziet. Een van de moderne verhuiswagens van Mondial Vogel Verhuizingen uit Middelburg is voor de les ingezet en de leerlingen mochten stuk voor stuk even in de cabine zitten om zelf te constateren dat hun vriendjes buiten vaak niet te zien zijn.

Natuurlijk gaat het er om de leerlingen te leren uit de dode hoek te blijven.

Het was een leuke en interessante middag voor zowel de leerlingen, de begeleiders vanuit de school en de chauffeur-verhuizer van Mondial Vogel Verhuizingen.

De acht tips rondom de dode hoek zullen niet snel vergeten worden
Tip 1
Als een vrachtwagen of bus de bocht om komt, heeft hij veel ruimte nodig. Houd daar rekening mee.
Tip 2
Vrachtwagen in zicht? Fiets dan achter elkaar!
Tip 3
Als een vrachtwagen je aan het inhalen is, denk er dan aan dat hij vaak langer is dan je verwacht.
Tip 4
Blijf ruim achter een vrachtwagen als hij wil stoppen.
Tip 5
Staat een vrachtwagen uit te laden op de stoep en jij moet eromheen lopen? Kijk goed om de vrachtwagen heen en achterom. Loop pas door als er niets aankomt.
Tip 6
Staat een vrachtwagen uit te laden en jij moet eromheen fietsen? Laat tegemoetkomend en achteropkomend verkeer voorgaan. Ga achter elkaar fietsen als je met zijn tweeën bent.
Tip 7
Wil je linksaf op de fiets en komt er van links een vrachtwagen aan, dan moet je nooit voorsorteren naar het midden van de weg. De kans is namelijk heel groot dat die vrachtwagen over het midden van de weg komt.
Tip 8
Haalt een vrachtwagen jou in? Pas dan op voor de windvlaag. Je kunt gaan slingeren. Houd je stuur stevig vast.

Op verzoek van de VVN worden er door het hele land activiteiten rondom de veiligheid van kinderen in het verkeer georganiseerd en Mondial Movers, het verhuisbedrijf met 28 vestigingen in Nederland, verleent graag z’n medewerking.

Mondial Vogel Verhuizingen Middelburg met leerlingen OPDC Griffioen