Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Vogel Verhuizingen steunt dodehoeklessen Veilig Verkeer Nederland

Om veilig aan het verkeer deel te nemen verzorgt Veilig Verkeer Nederland (district Zeeland) onder meer dodehoeklessen aan jongeren in het voortgezet onderwijs. Deze lessen worden ondersteund door diverse sponsoren, waaronder Mondial Vogel Verhuizingen. “Sinds jaar en dag steunen wij dit project bij verschillende scholen in Zeeland door een van onze vrachtwagens hiervoor beschikbaar te stellen.”

Dodehoekles Veilig Verkeer Nederland

Op de foto’s is een impressie te zien van de dodehoekvoorlichting op het Calvijn College in Middelburg. ‘Blijf uit de dode hoek’ is de belangrijkste boodschap van deze les. Veilig Verkeer Nederland, district Zeeland, verzorgt op verzoek van de provincie deze bijeenkomsten al vele jaren op het voortgezet onderwijs. Per jaar gaat het om circa 25 scholen die kunnen rekenen op een bezoek.

De nadruk ligt hierbij op de praktijk: hoe kunnen de jongeren gevaarlijke situaties voorkomen? De lessen worden verzorgd in samenwerking met bedrijven die een vrachtwagen ter beschikking stellen, onder wie Mondial Vogel Verhuizingen. De chauffeur kan hierbij duidelijk aangeven wat hij wel en niet kan zien vanuit zijn cabine. “Zo’n verhaal van mensen uit de praktijk komt bij jongeren goed binnen”, geeft Bas Vroonland van VVN district Zeeland aan. Voor de jeugd zijn dit belangrijke lessen: zij maken immers veel gebruik van de fiets en zijn zich misschien niet altijd bewust van de gevaren.

Meer informatie over het dodehoekproject is te vinden op www.veilig-op-weg.nl.