Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Oostland en Lefier in Gorecht West, Hoogezand-Stadskanaal

Wooncorporatie Lefier sociaal betrokken in Gorecht West

Mondial Movers verhuizer met een verhuisdoos

De vestiging van Mondial Movers in Groningen, Mondial Oostland Verhuizingen, is nauw betrokken bij een project om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een zetje te geven richting een normaal dienstverband.

Woningcorporatie Lefier is in Hoogezand-Sappemeer in de wijk Gorecht West betrokken bij een grootscheeps renovatieproject en in een driemanschap met de gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft Mondial Oostland Verhuizingen bewoners uit de wijk een werkervaringsproject laten doorlopen.

De deelnemers aan het project hebben, met behoud van uitkering, de mogelijkheid gekregen om mee te draaien in het verhuisbedrijf en bij het Verhuiscollege de basistraining verhuizer te volgen. De eerste deelnemers hebben de opleiding succesvol afgerond en krijgen op 17 juli hun diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Mondial Oostland Verhuizingen op Bedrijvenpark Rengers in Kolham.

Met het diploma is de kans op een reguliere baan natuurlijk enorm toegenomen.

Het is de bedoeling dat er ieder half jaar twee nieuwe deelnemers instromen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Voor Mondial Movers is dit een gebeurtenis waaruit blijkt dat ook bij de lokale vestigingen in het land het niet alleen maar draait om verhuizen. Juist de aanwezigheid in de maatschappij en het gevoel iets bij te kunnen dragen maakt het immers waard om te ondernemen. Het is fijn als meer mensen kennis maken met het vakmanschap van de verhuizers en dat door de combinatie van kennisdeling en verhuizen een wijkproject als in Gorecht West extra glans krijgt.