Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers wel elektrische autos geen oplaadpaal

Mondial Movers met de twee elektrische autos

Alblasserdam – Algemeen directeur Tom Stuij en commercieel directeur Marcel de Waal hebben afgelopen week, na ruim twee jaar wachten, de elektrische Opel Ampera’s in ontvangst mogen nemen. Oplaadpalen voor de personenwagens zijn helaas nog niet geplaatst, maar een toezegging van de gemeente Alblasserdam om aan de Kelvinring op het Industrieterrein Vinkenwaard in Alblasserdam een E-laad oplaadpaal neer te zetten, is er wel al.

De komst van de Opels is een logisch vervolg, op de stap die het kantoor 4 jaar geleden nam, door toen de overstap te maken van normale, naar hybride personenwagens. Toen ging het vooral om de duurzaamheid van de overstap zoals minder benzineverbruik en minder milieubelasting. Deze voordelen tellen nu ook nog volop mee door de komst van de elektrische Ampera’s. Mondial Movers toont hiermee aan dat er altijd vervolgstappen genomen kunnen worden in het streven om een zo duurzaam mogelijk bedrijf te zijn.
Leuke bijkomstigheid van de komst van de nieuwe auto’s is dat de CO2 uitstoot opnieuw enorm verminderd is, zodat er om te kunnen blijven voldoen aan het criterium voor CO2 neutrale onderneming er minder CO2 rechten hoeven te worden aangekocht. Voordeel voor alle partijen.

Om de auto’s te kunnen opladen is het erg praktisch als er een openbare laadpaal aanwezig is. Passanten kunnen dan tevens hun auto opladen. Mondial Movers heeft gekozen voor een openbare paal om ook op die manier mee te helpen elektrisch vervoer algemeen geaccepteerd te krijgen. Tevens is het prettig om te weten dat je ook met je elektrische auto op veel plaatsen even kan bijtanken als de accu bijna leeg is.
Maar de paal is nog niet geplaatst door wat administratieve problemen bij de Gemeente Alblasserdam. Wethouder Veerman heeft , samen met zijn ambtenaren, de toezegging gedaan om de paal zo snel mogelijk te laten plaatsen. Aan het plaatsen zijn voor de gemeente geen kosten verbonden, alleen moet er wel gezorgd worden voor de juiste vergunningen. De laadpalen worden betaald door een groot aantal partijen, verenigd in e-laad.nl, die elektrische mobiliteit op deze wijze willen promoten.