Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers reikt cheque uit voor fanatiek breiwerk

Mondial Movers reikt cheque uit voor fanatiek breiwerk

Ouderen van Woonzorgcentrum Laurens Nijeveld breien voor verhuizers

Mondial Movers reikt cheque uit voor fanatiek breiwerk

Van links naar rechts; algemeen directeur Tom Stuij van Mondial Movers, activiteitenbegeleiders Mia Fellius en Jolanda Verwaal van Laurens Nijeveld en verhuisadviseur Piet de Vries van Mondial Movers.

Alblasserdam – Verhuisorganisatie Mondial Movers heeft, voor bijzonder breiwerk, een cheque uitgereikt aan de medewerkers en bewoners van Woonzorgcentrum Laurens Nijeveld in Rotterdam. De breigroep van Nijeveld heeft unieke mutsen gemaakt voor de verhuizer van Mondial Movers. Activiteitenbegeleiders Jolanda Verwaal en Mia Fellius hebben uit handen van algemeen directeur Tom Stuij en verhuisadviseur Piet de Vries een cheque van 513 euro ontvangen. “We zijn hier erg blij mee, omdat we hard aan het sparen zijn voor een nieuwe tuin. Dit geld is daarom meer dan welkom”, lacht Verwaal.

Tijdens de extreem koude dagen in januari besloot Mondial Movers opzoek te gaan naar ouderen die speciaal voor alle verhuizers mutsen wilden breien. “Het leek ons een leuk idee om al onze verhuizers door heel Nederland een unieke muts te geven en het breigroepje van Nijeveld was zeer enthousiast over ons idee”, aldus directeur Stuij. Onder leiding van Verwaal en Fellius waren de ouderen al bezig met verschillende projecten om geld in te zamelen voor het opknappen van de gezamenlijkeMondial Movers met het fanatieke breiwerk tuin. Het voorstel van Mondial Movers kwam daarom precies op het juiste moment.

Direct na het leveren van de wol, in de bedrijfskleuren van Mondial Movers, zijn de ouderen fanatiek gaan breien. In totaal zijn er ruim 171 mutsen voor de verhuizers gebreid. Tijdens de uitreiking van de cheque waren verschillende breisters aanwezig. De 80-jarige mevrouw Groot, de 79-jarige mevrouw Schoor, de 84-jarige mevrouw Genesis en 107-jarige mevrouw Wiechert hebben de mutsen overhandigd aan de directeur van Mondial Movers.

“De dames waren enorm gemotiveerd en hebben flink hun best gedaan om zoveel mogelijk mutsen te breien. Normaal gesproken breien we met restjes wol voor goede doelen zoals bijvoorbeeld Roemenië, maar dit keer konden de breiers aan de slag met nieuw wol en dat vonden ze zeer plezierig, omdat dit veel fijner breidt en daarom zijn er uiteindelijk zo veel mutsen gemaakt”, zegt Verwaal.

Mondial Movers heeft bij diverse zorg- en wooninstellingen wol achtergelaten en inmiddels zijn er honderden mutsen gebreid. In oktober wil de verhuisorganisatie, met 28 vestigingen door heel het land, op de Dag van de duurzaamheid van 10:10, een duurzame mutsen actie houden.