Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers opnieuw winnaar van De Kristal voor beste MKB bedrijf

v.l.n.r. Angeline Ackermans, Tom Stuij en Johanna van Waardenberg
v.l.n.r. Angeline Ackermans, Tom Stuij en Johanna van Waardenberg


Verhuisorganisatie Mondial Movers, heeft op 22 november voor de tweede keer(!), de prijs voor Beste MKB-onderneming gewonnen. In 2011 was De Kristalprijs ook al uitgereikt aan de verhuisorganisatie. Tijdens een feestelijke uitreiking in Nieuwspoort in Den Haag, heeft Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, de prijs overhandigd gekregen van juryvoorzitter Bibi de Vries.

Bibi de Vries en later ook jurylid Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme bevestigden dat Mondial Movers de prijs vooral verdiend heeft door de grote mate van transparantie die de organisatie kenmerkt.

Een dolgelukkige Tom Stuij gaf in zijn dankwoord aan dat hij hoopte dat er meer MKB bedrijven hoog gaan eindigen in de transparantiebenchmark, terwijl ze aan gelijke regels als de beursgenoteerde ondernemingen moeten voldoen. Natuurlijk kan een MKB-bedrijf nooit nummer 1 worden, maar door als hoogst genoteerde MKB-bedrijf en De Kristal in ontvangst te mogen nemen is een prachtig moment.

Zowel Angeline Ackermans (verantwoordelijk voor de inschrijving in de transparantiebenchmark) als Johanna van Waardenberg (samenstelster van het jaarverslag) mochten de Kristal even vasthouden voordat hij wordt geplaatst in de speciale vitrine in de ontvangsthal van Mondial Movers in Alblasserdam.

De Kristal wordt overhandigd aan de onderneming die het hoogst is geëindigd op de Transparantiebenchmark 2012, een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van MVO-verslaggeving van de 500 grootste Nederlandse ondernemingen.

De Kristal voor de beursgenoteerde ondernemingen werd wederom gewonnen door DSM. CEO Dirk Siebesma kreeg de award symbolisch overhandigd via een Skype-verbinding en ook hij gaf aan de toekenning van de Kristal te zien als een enorme blijk van waardering voor zijn organisatie en de medewerkers. Akzo Nobel en Philips eindigden in deze groep bedrijven op een gedeelde tweede plek.

De laatste, van de drie prijzen, werd uitgereikt aan de grootste stijger binnen de transparantiebenchmark en is in ontvangst genomen door Carl Hoyer , Vice President Corporate Communications, van Koninklijke Wessanen.