Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Interview Jerry Scholten (Mondial De Graaf) over de Verhuisfamilie

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis, zeker wanneer mensen er zelf niet voor kiezen maar noodgedwongen naar een andere woning moeten verhuizen (bijvoorbeeld vanwege medische redenen). Om mensen een steuntje in de rug te bieden is er de Verhuisfamilie. Erkende Verhuizers zorgen voor de verhuizing en vrijwilligers van stichting Present helpen de cliënt met in- en uitpakken. In het vakblad Verhuizen vertelt Jerry Scholten van Mondial De Graaf Verhuizingen over zijn ervaring met de Verhuisfamilie.

Mondial De Graaf Verhuisfamilie

Het team van Mondial De Graaf Verhuizingen heeft eerder dit jaar voor de Verhuisfamilie een cliënt verhuisd van een ‘kippenhok naar een paleisje’, zoals de hulpvrager het zelf omschrijft. “Voor mij zijn dit de leukste verhuizingen om te doen, hier haal ik de meeste voldoening uit”, blikt Jerry terug.

“Voor de ene persoon is een verhuizing een luxe, terwijl het voor een ander noodgedwongen is, zoals bij de Verhuisfamilie. De verhalen van mensen die moeten verhuizen door omstandigheden, raken me. Ze hebben vaak (figuurlijk) een hoop bagage, daar proberen we rekening mee te houden. Deze meneer was onwijs nerveus voor zijn verhuizing: hij wordt op zo’n dag ‘overvallen’ door een team van verhuizers in zijn huis. Daarom nemen we wat meer de tijd om stil te staan bij de situatie en om iemand gerust te stellen. Voor zo’n klus moet je niet gehaast te werk gaan.”

Bedankbrief

De verhuizing stond ingepland in februari, uitgerekend in die ene week dat het code rood was in heel Nederland vanwege de sneeuw. “De hulpverlener had ervoor gezorgd dat het pad al volledig sneeuwvrij was gemaakt, waardoor we meteen van start konden gaan. De cliënt bood vervolgens zijn hulp aan om mee helpen met de verhuizing. Wij hebben gezegd: ga zitten, wij regelen alles. Voor ons is het ook handiger om meteen alles in de goede volgorde in de verhuiswagen te zetten”, aldus Jerry.

Na afloop van de verhuizing ontving Mondial De Graaf Verhuizingen een mooie, digitale bedankbrief van Present: “Hartelijk dank voor jullie fijne hulp en de prima samenwerking! De uitvoering van het project en het eindresultaat heeft veel zorgen weggenomen. Meneer was erg blij met de verhuismannen die hem binnen no time van – zoals hij het noemt – ‘kippenhok’ hebben verplaatst naar zijn paleisje. Jullie zijn toppers!”
Ook Jerry kijkt met een goed gevoel terug. “Alles was goed voorbereid en netjes ingepakt. Meneer gaf na afloop aan dat de dag voor hem prettig verlopen was. Het geeft voldoening om mensen blij te maken: de Verhuisfamilie is wat dat betreft een hartstikke mooi initiatief.”