Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Centrum Verhuizingen tekent duurzaam akkoord

Mondial Centrum Verhuizingen zet de komende jaren verder in op duurzaam ondernemen. Zo werd onlangs het Maastricht Energie Akkoord getekend én trad het verhuisbedrijf toe als Convenantpartner Logistiek in het programma ‘Zuid-Limburg bereikbaar’. Het doel is om het energieverbruik te reduceren.

Mondial Centrum zet stappen op het gebied van duurzaam ondernemen

Bij de Maastrichtse Energie Akkoorden ligt de nadruk op een duurzaam gebouw, met onder meer LED-verlichting en zonnepanelen. Daarnaast wordt er gekeken naar de diverse afvalstromen én naar de aanschaf van verhuismaterialen. Zo wordt er nu bijvoorbeeld nog gebruik gemaakt van wegwerppallets, deze zullen vervangen worden door Europallets en kunststof pallets. Ook als het gaat om het traject ná de verhuizing zijn er mogelijkheden om duurzamer te werken. Zo blijft er na een verhuizing wel eens spullen over die een klant niet meeneemt naar de nieuwe woning. “Het is slecht voor het milieu om dat naar de stort te brengen. Klanten geven zelf ook aan dat ze het zonde vinden om het weg te moeten gooien. Daarom nemen wij het mee en zorgen dat het een tweede leven krijgt”, aldus Robert van Maasakker van Mondial Centrum Verhuizingen. Als het gaat om kleinere spullen is er bijvoorbeeld de speciale kringloopdoos. Dit is een verhuisdoos die klanten kunnen vullen. Het verhuisbedrijf zorgt er vervolgens voor dat de inhoud bij de lokale Kringloopwinkel terechtkomt.

Klimaatactie

Wat betreft het convenantpartnerschap Logistiek is de ambitie om de CO2-uitstoot te reduceren door efficiënter te rijden (ritten combineren) en waar mogelijk te investeren in schonere vervoersmiddelen.
Met deze twee projecten worden er concrete stappen gezet om duurzamer te werken in de gehele bedrijfsvoering. Dit sluit ook aan bij de ambities van Mondial Centrum Verhuizingen. Het familiebedrijf is namelijk gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming en laat daarmee zien dat ze 5 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties omarmt (waaronder SDG 13: klimaatactie).

Mondial Centrum Verhuizingen kiest voor duurzaam ondernemen.
Foto’s: Aron Nijs