Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Centrum Verhuizingen te Maastricht naar de Beurs

Mondial Centrum verhuiswagen

De Mondial Movers vestiging in Maastricht, Mondial Centrum Verhuizingen, heeft op de Maatschappelijke Beursvloer van 25 september 2012 haar diensten, belangeloos, aangeboden. Bedrijven ontmoeten elkaar op de Beursvloer en het doel is het maken van een match. Er wordt wel gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

De Maatschappelijke Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Als koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kan onze verhuisorganisatie op dit gebied niet achterblijven.

Mondial Centrum heeft voor de eerste keer deelgenomen aan de Maatschappelijke Beursvloer en met succes. Het verhuisbedrijf heeft twee keer een match kunnen maken. Al het overtollige witgoed en meubilair, dat bij een verhuizing wordt meegenomen, wordt nagekeken en gegeven aan een goed doel. Het goede doel zorgt ervoor dat de spullen op de juiste plek terecht komen bij mensen die hier erg dankbaar voor zijn. Daarnaast heeft de verhuizer ook een match gemaakt met kunstenaars in de buurt. Al het overgebleven emballagemateriaal, zoals noppenfolie, gaat voortaan richting kunstenaars. Normaal gesproken wordt het plasticafval vernietigd, maar dit krijgt nu een andere, waarschijnlijk veel kunstzinniger, eindbestemming.

Deze match met de kunstenaars valt ook helemaal binnen het sponsorbeleid van de landelijke Mondial Movers organisatie, waarvan Mondial Centrum Verhuizingen deel uit maakt. Het sponsorbeleid is als volgt omschreven: “Wij sponsoren kunst en kunstuitingen gerelateerd aan de branche of het bedrijf”.

De Maatschappelijke Beursvloer is van oorsprong een initiatief van Vereniging NOV. Vereniging NOV is het branchenetwerk van vrijwillige organisaties. In 1996 organiseerde Vereniging NOV een eerste, landelijke Maatschappelijke Beursvloer. De Maatschappelijke Beursvloer is bewezen effectief, de methodiek is in 2011 opgenomen in de databank Effectieve sociale interventies van MOVISIE.