Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Met een F16 over de landingsbaan

Het verhuizen van vliegtuigen is geen alledaags werk. Zelfs niet voor een verhuizer die zich gespecialiseerd heeft in museale en bijzondere transporten. Eerder verhuisde Mondial Centrum Verhuizingen te Maastricht dinosaurussen uit China. In augustus was de verhuisbeurt aan de luchtvloot van Leeuwenborgh Opleidingen, onderdeel van het Aviation Competence Centre.

Mondial Centrum verhuisd F16 over landsingsbaan van Maastricht Aachen Airport.

Nadat de duizenden verhuisdozen en honderden rolcontainers van de opleiding Luchtvaarttechniek op zijn plek stonden, kon het spectaculairste deel van het verhuisproject van start: het verhuizen van de luchtvloot van het opleidingscentrum. Enkele vliegtuigrompen, een Cessna vliegtuig, F16 motoren en landingsgestellen behoren tot de vloot.

In colonne
Een F16 moest de landingsbaan over. Tot op de minuut nauwkeurig was de oversteek gepland; de luchthaven is immers constant in gebruik. Het verhuisbedrijf bouwde in overleg met de Marechaussee tijdvensters in om de landingsbanen in colonne over te kunnen oversteken. Met het nauwgezette draaiboek wist Mondial Centrum de klus naar volle tevredenheid te klaren.

Spektakel
De gevel van de nieuwbouw moest er aan geloven om de luchtvloot doorgang te verlenen. De gevel werd verwijderd en de bestrating verstevigd. Onder de expertise van monteurs/docenten, een piloot, verkeersregelaars en het Centrum verhuisteam werd het robuuste materieel naar binnen vervoerd. Sommige vliegtuigen konden maar net naar binnen. Dit alles werd op de voet gevolgd door een cameraploeg van het lokale televisiestation.

De voorbereidingen voor de volgende speciale verhuisklus zijn alweer in volle gang. In december
vervoert Mondial Centrum een Romeinse askist van ca. 300 na christus.