Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Primeur: eerste Maxus EV80 Chassis Cab in Nederland voor Mondial Movers

De allereerste Maxus EV80 Chassis Cab in Nederland is geleverd aan Mondial Movers. De wagen wordt momenteel voorzien van een laadbak en hydraulische laadklep en zal daarna in gebruik worden genomen bij Mondial Oostland Verhuizingen in Groningen. Met de introductie van deze elektrische bedrijfswagen zet het verhuisbedrijf weer een volgende stap in het verder verduurzamen van het wagenpark. Het merk Maxus is onderdeel van SAIC, de grootste Chinese autofabrikant.

Maxus EV80 Chassis Cab

De Maxus “Electric Vehicle 80” (EV80) is dit jaar geïntroduceerd in de Europese bedrijfswagenmarkt met twee uitvoeringen: de gesloten bestelwagen en de Chassis Cab. Van de Chassis Cab wordt de eerste binnenkort in gebruik genomen bij Mondial Oostland Verhuizingen. De elektrische bedrijfswagen heeft een actieradius van bijna 200 kilometer (afhankelijk van de belading en rijomstandigheden) en heeft circa 2 uur nodig om volledig op te laden via fast charging. Er kan ongeveer 17 m3 verhuisgoed mee vervoerd worden.

Elektrisch rijden

Verhuisbedrijf Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer, loopt al jaren voorop als het gaat om elektrisch rijden en is altijd op zoek nieuwe mogelijkheden om het wagenpark verder te verduurzamen. De aanschaf van de Maxus EV80 Chassis Cab was daarom een logische stap. Maxus heeft Mondial Movers de titel ‘preferred launching customer’ toegekend, waardoor het voor Mondial Movers mogelijk is om versneld de auto afgeleverd te krijgen en anderzijds krijgt Maxus de beschikking over de gebruiksresultaten in de praktijk.

Duurzaamheid

De elektrische bestelwagen gaat naar Mondial Oostland Verhuizingen in Groningen. “In onze bedrijfsvoering staat duurzaamheid centraal: we lopen daarin graag voorop en zijn altijd op zoek naar nieuwe initiatieven. We merken ook dat steeds meer klanten zich bewust zijn van maatschappelijk verantwoord ondernemen en een steentje bij willen dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Zij vragen ook specifiek of wij elektrisch vervoer hebben”, vertelt Jan van Santen, directeur van Mondial Oostland. De Maxus EV80 Chassis Cab zal onder meer ingezet worden voor verhuizingen in opdracht van de provincie Groningen, het Noorderpoort College, de Rijksuniversiteit Groningen, de gemeente Assen en Avebe.

Maxus EV80 Chassis Cab