Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Marcel de Waal viert 20-jarig jubileum bij Mondial Movers

Het is feest bij Mondial Movers! Algemeen directeur Marcel de Waal is maar liefst 20 jaar in dienst bij deze landelijke verhuisorganisatie. Onder zijn leiding werd de positie van Mondial Movers als duurzame en sociale verhuizer nog steviger verankerd.

Algemeen directeur Marcel de Waal van Mondial Movers

Op 1 augustus 2002 trad Marcel de Waal in dienst bij Mondial Movers. Hij was op dat moment geen onbekende in de verhuisbranche: in de jaren daarvoor werkte hij al in diverse functies in deze sector. Bij Mondial Movers ging Marcel in eerste instantie aan de slag als commercieel directeur. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het werven en onderhouden van contracten met zakelijke klanten en zorginstellingen.
Mondial Movers is een landelijke verhuisorganisatie met een brede dienstverlening. Bij een verhuizing komt ten slotte veel meer kijken dan alleen het verplaatsen van de inventaris. Daarom wordt er bijvoorbeeld ook projectmanagement aangeboden.

Maatschappelijk verbeterd ondernemen

Daarnaast kenmerkt de organisatie zich door een hoge maatschappelijke betrokkenheid.
Toen Marcel de Waal in 2019 benoemd werd tot algemeen directeur werd deze koers (‘maatschappelijk verbeterd ondernemen’) verder doorgezet. Alle Mondial verhuisbedrijven (dit zijn er 18 in het hele land) behaalden het certificaat Keurmerk Sociale  Onderneming. Dit betekent dat er aantoonbaar een steentje wordt bijgedragen aan 5 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder SDG 13: klimaatactie. Dit doen we onder meer door in te zetten op elektrisch vervoer. Daarnaast vormt ‘circulair opruimen’ een belangrijk aspect in de dienstverlening: een nieuwe bestemming zoeken voor overtollige inventaris en daarmee voorkomen dat het naar de stort gaat.

Mondial Movers Foundation

Tot slot werd de Mondial Movers Foundation opgericht (waar Marcel voorzitter van is). Deze stichting heeft als missie het bestrijden van armoede (SDG 1) en eenzaamheid. Dit doen we onder meer met de Speelgoededoelendoos. Met deze unieke verhuisdoos kunnen zowel particuliere als zakelijke klanten speelgoed doneren. De Foundation zorgt er via lokale goede doelen voor dat het terechtkomt bij kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om speelgoed te hebben.

Lees meer over dit goede doel op www.mondialmoversfoundation.nl