Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Les van Opa Jan De Verhuizer

Dinsdagochtend, de schoolbel gaat! 40 leerlingen van De Koepelschool in Ede nemen snel plaats in de gymzaal voor een wel heel speciale les. De nieuwsgierige oogjes richtte zich al gauw op de deur, want wie zou er nu toch voor de klas komen te staan?

les mondial moversles mondial movers

Directeur Jan van Santen van Mondial Waaijenberg Verhuizers, een ervaren verhuizer verschijnt voor de klas. Een paar keer per jaar kiest Opa Jan, zoals Jan tegenwoordig ook wel genoemd wordt, een basisschool in Ede of daarbuiten. De kinderen krijgen op een leuke en creatieve manier een dag les over het vak verhuizen. Voor Opa Jan iedere keer weer een dag om naar uit te kijken.

De les begint voor de kinderen van groep 1 en 2 in de gymzaal van De Koepelschool. De kinderen luisteren aandachtig naar de verhalen die Opa Jan allemaal over het verhuizen vertelt. De verhalen van het rijden in een grote vrachtwagen naar de mooiste bestemmingen, maar ook het inpakken van de verhuisdozen zorgt voor stilte in de gymzaal. De speciale kinderverhuisdozen met leuke kleuren en illustraties, die Opa Jan heeft meegenomen, vallen goed in de smaak bij de kinderen. Samen hebben de kinderen deze dozen gevouwen en gevuld met inhoud. De kinderen staan verbaast over hoeveel ballen uit de gymzaal er in de dozen passen! Deze dozen zijn vervolgens verhuist naar het klaslokaal en uitgepakt, het echte werk van een verhuizer!

De les wordt traditioneel afgesloten met het maken van leuke tekeningen. Opa Jan tekent een verhuiswagen op het bord, die de kinderen zelf ook proberen na te tekenen. En tot de verbazing van Opa Jan kan dat tegenwoordig ook op een televisie!

Opa Jan heeft de kinderen bouwplaten van een echte Mondial Movers auto en de Mondial Movers kleurboeken mee naar huis gegeven. Een leuke afsluiting van de dag waarop de kinderen kennisgemaakt hebben met de wereld van verhuizen.

Themales: Beroepen

Basisschool de Koepelschool in Ede geeft traditioneel les in een modern jasje. Vanuit deze filosofie verzorgt de school daarom ook speciale thema speel-/werklessen. In deze lessen worden verschillende beroepen besproken en op een creatieve manier ingevuld.

Mondial Movers werkt graag samen met dit soort scholen en zet zich dagelijks in voor de drie P’s: People, Planet en Profit, die samenkomen in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gebaar van Jan van Santen werd door directie en docenten van De Koepelschool dan ook zeer op prijs gesteld. Het was voor de kinderen van groep 1 en 2 weer een hele leuke en leerzame middag. Misschien zaten er wel toekomstige verhuizers in de klas?