Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Bijzonder kunstwerk bij Mondial Waaijenberg: de ‘Praatstoel’

De interactieve kunstinstallatie ‘Praatstoel’ is sinds kort te vinden voor het pand van Mondial Waaijenberg Verhuizers in Ede. De stoel is 3 meter hoog en ‘praat’ tegen voorbijgangers. Het kunstwerk werd gebouwd in het pand van het verhuisbedrijf en werd onthuld tijdens het Pop-up Festival, dat vorige maand werd gehouden in Ede.

Praatstoel Waaijenberg

Het ontwerp voor het kunstwerk komt van kunstenaar Arno Setz. “Zelf ben ik altijd gefascineerd geweest door het spelen met perspectieven: bijvoorbeeld om van iets kleins iets heel groots te maken, of juist andersom. Op die manier kun je jezelf als mens op verschillende manieren beleven. De stoel zelf is bijvoorbeeld heel groot, maar de laatjes die erin zitten laten weer een ‘miniwereld’ zien als je ze opentrekt”, vertelt Arno. “Daarnaast is deze ‘Praatstoel’ een ideaal middel om als podium te gebruiken. Tijdens het Pop-up festival hebben er diverse acts opgetreden, waaronder een poppentheater en een operazangeres.” Na afloop van het festival is het kunstwerk verplaatst naar verhuisbedrijf Mondial Waaijenberg, waar het nu een opvallende eyecatcher is voor passanten.

Interactief kunstwerk

Arno Setz ontmoette de eigenaar van Mondial Waaijenberg, Jan van Santen, tijdens een bijeenkomst van het Cultuurfonds. “We raakten aan de praat en uiteindelijk mochten wij gebruik maken van zijn ruimte om de interactieve kunstinstallatie te bouwen”, blikt Arno terug. “Wij hebben ons heel erg thuis gevoeld bij het verhuisbedrijf en werden altijd hartelijk ontvangen. Het verhuisbedrijf zal ons blijven ondersteunen met opslag en verplaatsen van de Praatstoel. Daar zijn we erg blij mee.”
Het kunstwerk zal de komende tijd nog verder ontwikkeld worden. “We willen er onder andere nog meer laatjes in gaan bouwen. Deze elementen vertellen een verhaal zodat de Praatstoel een ontdekkingstour wordt.”
De volgende plek waar de kunstinstallatie komt te staan is op het Festival Woest & Bijster van 20 tot en met 28 oktober. Ook dit evenement wordt ondersteund door Mondial Waaijenberg.

Praatstoel Waaijenberg

De Praatstoel werd tijdens het Pop-up festival in Ede voor het eerst in gebruik genomen.