Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Kunstverhuisdoos 2013

Jaarvergadering eerste kunstverhuisdoos

Verhuisbedrijf Mondial Movers heeft de eerste kunstverhuisdoos ter wereld gepresenteerd tijdens haar jaarvergadering 2013 in Sliedrecht. De kunstverhuisdoos 2013 is ontworpen door de Rotterdamse beeldend kunstenaar Louike Duran, en wordt in een eenmalige beperkte oplage aan de klanten ter beschikking gesteld via de Mondial vestigingen in het land.

Tijdens de presentatie kon algemeen Directeur Tom Stuij aangeven dat de ontwikkeling van de verhuisdoos past in het sponsorbeleid van Mondial Movers, dat zich richt op kunst en kunstuitingen gerelateerd aan de branche of het bedrijf.

Met de introductie van de kunstverhuisdoos hoopt Mondial Movers bij te dragen aan een verdere acceptatie van kunst binnen de normale bedrijfsvoering.

De kunstverhuisdoos is gebaseerd op het gebruik van steeds wisselende etiketten op wijnflessen, waarbij de gerenommeerde wijnhuizen ook gebruik maken van kunstenaars om de alledaagse etiketten te upgraden naar unieke exemplaren.

Om er zeker van te zijn dat de presentatie van de kunstverhuisdoos een jaarlijkse traditie wordt is Louike Duran bereid gevonden om dit proces de komende jaren te begeleiden. Om jaarlijks een kunstenaar voor te dragen die dan in de gelegenheid gesteld wordt de kunstverhuisdoos voor het volgende jaar te ontwerpen.

Het ontwerp van 2013 maakt de inhoud van de doos zichtbaar en geeft daarmee rechtstreeks antwoord op de vraag ‘Wat zit er in?’

De originele, door Louike Duran gesigneerde, werktekening wordt opgenomen in de kunstcollectie van Mondial Movers. Een collectie die langzaam doch gestaag groeit met stukken die een duidelijke onderlinge relatie hebben gezien het achterliggende beleid.

Afbeelding kunstverhuisdoosDe kunstverhuisdoos wordt bij verhuizingen ‘normaal’ gebruikt, dus iedereen kan zo’n speciale doos tegenkomen als Mondial Movers een verhuizing aan het uitvoeren is. Die kans is trouwens best groot, want Mondial Movers verhuist 1 op de 6 gezinnen die in Nederland kiezen voor een Erkende Verhuizer bij hun verhuizing.

Louike is directeur van Stichting Kunsteiland. Een bouwbedrijf voor luchtkastelen. Stichting Kunsteiland organiseert kunst- en cultuurprojecten voor een zo breed mogelijk publiek, waarbij professionals van verschillende disciplines en nationaliteiten samenwerken.