Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers: hercertificering Keurmerk Sociale en Duurzame Onderneming

Mondial Movers en KSO Nederland hebben een nieuwe overeenkomst getekend. Dit betekent dat de audits voor het Keurmerk Sociale en Duurzame Onderneming de komende drie jaar worden voortgezet. Sinds 2020 zijn alle vestigingen van de landelijke verhuisorganisatie gecertificeerd voor het keurmerk. Hiermee laten de Mondial verhuisbedrijven zien dat ze een steentje bijdragen aan 5 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder SDG 1 (geen armoede) en SDG 13 (klimaatactie).

Keurmerk Sociale en Duurzame Onderneming
André Visser (directeur KSO Nederland) en Marcel de Waal (algemeen directeur Mondial Movers).

De overeenkomst werd ondertekend door Marcel de Waal (algemeen directeur Mondial Movers) en André Visser (directeur KSO Nederland). De audits worden, net als afgelopen jaren, uitgevoerd door Wimmer Quality Management.

Keurmerk Sociale en Duurzame Onderneming

Mondial Movers staat als landelijke verhuisorganisatie bekend om haar initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De inspanningen werden twee jaar geleden beloond met de uitreiking van het Keurmerk Sociale en Duurzame Onderneming aan alle 18 Mondial verhuisbedrijven en het centrale kantoor. Hiermee is Mondial Movers de eerste landelijke verhuisorganisatie die in het bezit is van dit keurmerk. Om het certificaat te behouden, moeten er periodiek nieuwe audits worden uitgevoerd. Met het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst is dit voor de komende drie jaar weer vastgelegd.

Mvo-beleid

Bij de audits worden diverse punten beoordeeld. Eén daarvan is de inzet op het gebied van social return on investment: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om aan de slag te gaan.
Daarnaast is het bij KSO Nederland van belang dat ook intern het mvo-beleid gedragen wordt. Zo wordt er gekeken naar de inzet voor de lokale samenleving: het ondersteunen van goede doelen en het aantal uren vrijwilligerswerk dat door medewerkers van de verhuisbedrijven wordt uitgevoerd. Al deze punten bij elkaar opgeteld leiden tot de berekening van het ‘Maatschappelijk Aandeel’.

Lees meer over het mvo-beleid van Mondial Movers.