Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Van der Velde Verhuizingen steunt inzamelingsactie mondkapjes in regio Haaglanden

In de regio Haaglanden is er een grote actie opgestart om zoveel mogelijk mondkapjes en andere materialen in te zamelen voor zorgverleners: #allemondkapjesverzamelen. Mondial Van der Velde Verhuizingen, Hubbel Lastmile en ADO Den Haag ondersteunen deze actie van Stichting Transmurale zorg en Xtra Welzijn.

inzamelingsactie

In deze coronacrisis blijkt er in het hele land een tekort te zijn aan mondkapjes, terwijl hulpverleners in ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgprofessionals deze juist hard nodig hebben om hun werk veilig uit te kunnen voeren.

Inleverpunten

Met de inzamelingsactie van de Stichting Transmurale Zorg worden particulieren en bedrijven in de regio Haaglanden opgeroepen om beschikbare mondkapjes en andere materialen deze zo snel mogelijk in te leveren bij één van de inleverpunten in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld bij de logistieke hub van Hubbel Lastmile op bedrijventerrein ZKD, één van de wijkcentra van Xtra Welzijn of het Multi Functioneel Centrum bij ADO Den Haag. Naast de mondkapjes, is er ook grote vraag naar andere materialen, zoals handschoenen en handdesinfectans.

“Het spreekt voor zich dat we geen hulpmiddelen willen onttrekken aan het reguliere zorgcircuit, maar juist bij het midden en kleinbedrijf en bij de burgers die de mondkapjes niet nodig hebben”, aldus Lisette van den Heuvel, directeur Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. “Alle RIVM eisen worden in acht genomen bij zowel het inleveren van de mondkapjes als het ophalen en verdelen onder de ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgprofessionals, waarbij nauw wordt samengewerkt met GHOR Haaglanden.”

Elektrisch transport

De stichting Transmurale Zorg heeft korte lijnen met de veiligheidsregio en weet daardoor precies waar de tekorten het grootst zijn. Mondial Van der Velde Verhuizingen en stadsdistributeur Hubbel Lastmile zorgen vervolgens met hun elektrische vrachtbussen voor het transport naar deze locaties. Om extra bekendheid aan de actie te geven zullen bekende Hagenaars zoals Bas Muijs, Fred Zuiderwijk en de spelers van ADO Den Haag de oproep delen via hun social media kanalen.

Voor een compleet overzicht van benodigde materialen en de openingstijden van de inleverlocaties, kijk op www.allemondkapjesverzamelen.nl. Meer informatie is verkrijgbaar via [email protected] of via 070 -700 00 77 (maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur).

inzamelingsactie
Foto’s: Studio Oostrum