Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Internationale verhuizing: ‘Wij verschepen pure emotie’

Een internationale verhuizing is een hele onderneming waar klanten alle hulp bij kunnen gebruiken. Niet alleen als het gaat om het verhuizen van de inboedel, maar ook voor alle administratieve zaken die geregeld moeten worden bij de douane. Mondial Movers werkt bij overzeese verhuizingen daarom samen met KLG Europe: dit bedrijf verzorgt onder meer zeevrachten en regelt een deel van het papierwerk.

internationale verhuizing

Verhuizen is normaal gesproken al stressvol, laat staan als je een nieuwe bestemming in het buitenland hebt gevonden. Welke regels gelden er voor het land waar je naar toe gaat als het gaat om de inboedel? En hoe zorg je ervoor dat alle formaliteiten bij de douane goed geregeld zijn? Als je hier weinig of geen ervaring mee hebt, kost het veel tijd om dit uit te zoeken. En die tijd is vaak al hard nodig om allerlei andere praktische zaken rondom de verhuizing te regelen.
Mondial Movers ontzorgt haar klanten zoveel mogelijk en werkt daarom achter de schermen samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen. Een trouwe partner voor verhuizingen overzee is KLG: een familiebedrijf dat vorig jaar haar 100-jarig bestaan vierde.
KLG heeft een speciale afdeling die toegewijd is aan werken voor verhuisbedrijven, dit vereist namelijk een compleet andere denk- en werkwijze.

Mogelijkheden

“Wij hebben een enthousiast team van experts die begrijpen dat ze geen commerciële lading, maar pure emotie verschepen. Een inboedel heeft een grote emotionele waarde voor particuliere klanten en ze zijn dan ook enorm betrokken bij het proces“, vertelt Thierry Engels, werkzaam op het kantoor van KLG in Rotterdam.

Bij het verschepen van containers met een commerciële lading is het uitgangspunt vaak om voor de meest voordelige optie te gaan, ook al duurt de reis dan wellicht wat langer. Maar bij particuliere verhuizingen spelen nog tal van andere zaken mee die belangrijk kunnen zijn voor de planning: wanneer begint iemand met zijn nieuwe baan? Wanneer is de sleuteloverdracht van de oude woning? En op welke dag staat er een verhuisteam klaar op het nieuwe adres? “De planning is veel strakker en de verhuizing mag absoluut geen vertraging oplopen. Wij denken proactief mee met Mondial Movers wat de beste oplossing zou kunnen zijn voor de klanten en bieden diverse mogelijkheden aan. Dat kan variëren van een goedkope tot een wat duurdere optie. Soms kan deze laatste optie uiteindelijk het meest voordelig zijn voor een verhuisklant omdat hij dan sneller kan verhuizen”, aldus Marco Bongers.

Verhuizen overzee

Zodra Mondial Movers een overzeese verhuizing uitvoert, wordt er eerst een container geboekt bij KLG. Vervolgens regelt KLG de boeking bij de rederij en zorgt het logistieke bedrijf voor de trucking van de containers: de container staat op het afgesproken moment op het oude adres van de verhuisklant en wordt daarna in de haven geleverd. Ondertussen maakt KLG, naar aanleiding van instructies van Mondial Movers, de ‘bill of lading’ op. Hierop staan alle gegevens die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de container op de plek van bestemming wordt vrijgegeven.
Kernwoord in de werkwijze van KLG is ‘grenzeloos’ en dat laat het bedrijf ook dagelijks zien. “Wij krijgen in ons werk regelmatig te maken met operationele uitdagingen: denk aan een verhuizing van de Verenigde Staten naar Cuba. Qua afstand ligt het dicht bij elkaar, maar door de slechte verstandhouding tussen de landen is het een behoorlijke uitdaging om een verhuizing regelen. Datzelfde geldt voor een verhuizing die we laatst hebben uitgevoerd naar Iran. Het is voor ons de uitdaging om onder tijdsdruk toch voor een oplossing te zorgen. En dat is ook precies wat ons vak zo mooi maakt. Ons team heeft een passie voor logistiek en we zijn trots op wat we kunnen regelen voor verhuisbedrijven. We zijn oprecht blij als we een klant kunnen helpen en halen hier veel voldoening uit.”

Grenzeloos

KLG is een familiebedrijf dat in 1918 werd opgericht. In de afgelopen jaren is de dienstverlening verbreed en worden er logistieke oplossingen via weg-, lucht-, zee en treintransport aangeboden voor uiteenlopende klanten. KLG heeft vestigingen op strategische plekken vlakbij wereldhavens, zoals Rotterdam en Shanghai. Naast de uitgebreide dienstverlening staat klantvriendelijkheid en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel: redenen voor Mondial Movers om samen te werken met dit familiebedrijf.

internationale verhuizing